Ovan21.03. – 19.04.

Ovan je prvi znak zodijaka, zato je uvek prvi u svemu. Ovan je svestan jedino sebe, ono što želi, mora i da dobije. Okolina ga zanima samo u meri u kojoj on ima veze sa njom.

Ovnovi su dinamični i nestrpljivi. Vole akciju, naročito onu u kojoj imaju vodeću ulogu. U njihovom karakteru nema zlobe, niti loših namera, pa im se lako oprašta agresija koju umeju da usmere na druge osobe.

Od detinjstva, ovnovi se ne plaše ničega sve dok se ne opeku. Uvek slušaju srce i hodaju uzdignute glave. Veoma su ranjivi i nekomplikovani, ako im se nešto oduzme ili ih neko prisiljava, znaju da naprave takvu galamu da je jedino rešenje da bude po njihovom.

Mogu se menjati iz dana u dan, mogu pričati i objašnjavati dugo i iznova, ali retko lažu.

Vladar ovnova je Mars, pa zbog toga ovnovi imaju tešku narav. Međutim, ne istraju dugo u svojoj ljutnji i lako se izvinjavaju. Veoma su realni, ali ponekad veruju u čuda. Mogu zapostaviti stare odnose zbog pojave nove ljubavi ili prijateljstva, a takođe, mogu se vratiti starom kao da nikada nije bilo pauze.

Osobe u znaku ovna su romantične i veoma strastvene u ljubavnim odnosima. Prepreke im daju moć da se bore. Gotovo da ne postoji ovan koji nije spreman da uradi sve za svoju ljubav. Zapravo, oni vole da osvajaju “plen”, ali ukoliko želite ovna pored sebe do kraja života, ne dozvolite da pomisli da Vas ima u potpunosti, jer tada može da ode u želji za novim izazovima.

Ovan lako ulazi u bitku, ali je toliko jak da će podneti mnoge udarce.

Vladajuća planeta Mars zajedno sa elementom Vatre, kojoj ovan pripada, čini ovaj znak najaktivnijim znakom Zodijaka. U njihovoj prirodi je da preduzmu akciju po svaku cenu, pa čak i kada ne razmisle o tome.
Osobine Ovna:

Snaga

Odlučan, samouveren, optimističan, pošten, strastven, hrabar

Slabost

Impulsivan, agresivan, nestrpljiv, neraspoložen

Ovnovi vole

Izazove, sportove, vodeće uloge, udobnost

Ovnovi ne vole

Kašnjenje, neaktivnost, rad bez talenta

Element

Vatra

Vladar

Mars

Kompatibilnost

Vaga, Lav

Boja

Crvena

Dan

Utorak

Srećni brojevi

1, 8, 17

 


Recenzije (0)

Napišite recenziju

:
               

Tagovi: ovan, horoskop


Prijava za Newsletter

Prijavite se za newsletter i pratite omiljene teme.

Vaše ime

E-mail adresa

Hvala Vam na prijavi za Newsletter.
Već ste prijavljeni za newsletter.