Vitamin B5 izvori



Vitamin B5 se nalazi u velikom broju namirnica, međutim, isti se gubi prilikom prerade hrane.

Najbolji izvori vitamina B5 su pivski kvasac, kukuruz, hleb, žitarice od celog zrna, sočivo, mahunarke, soja, semenke suncokreta, kikiriki, karfiol, grašak, kelj, brokoli, slatki krompir, paradajz, žumance, govedina, piletina, ćuretina, jastog, losos i avokado.

Cela neprerađena žitarica, sveže meso i povrće, sadrže više pantotenske kiseline od rafinisane, konzervisane i smrznute hrane.

 



Raznovrsnom ishranom unosite dovoljno vitamina B5, što znači da suplementacija nije potrebna.

Recenzije (0)

Napišite recenziju

:
               

Tagovi: vitamin-b5, vitamini


Prijava za Newsletter

Prijavite se za newsletter i pratite omiljene teme.

Vaše ime

E-mail adresa

Hvala Vam na prijavi za Newsletter.
Već ste prijavljeni za newsletter.