Topla voda sa limunom – zdrav stilLimun ima neverovatna dejstva na naše zdravlje, prepun je vitamina i minerala i ima antivirusno i antibakterijsko dejstvo. Utiče na imunološki sistem, čisti jetru i pomaže u mršavljenju.

Topla voda sa limunom je korisna za mnoge zdravstvene probleme, a uz to ne postoji ni jedno neželjeno dejstvo.

Najbolje je da iscedite pola limuna i dodate u čašu vode. Voda treba da bude topla, jer hladnu vodu organizam duže razgrađuje.

 

Topla voda sa limunom - benefiti

Utiče na mršavljenje

Već je dobro poznato da limun utiče na mršavljenje. Limun je bogat vlaknima i pektinom, koji pozitivno utiču na smanjenje apetita, što dosta pomaže u dijetama kod osoba koje vole da jedu, a sklone su gojenju.

 

Utiče na varenje

Limun, kao i topla voda sa limunom, pomaže u eliminisanju toksina iz organizma. Vitamini i minerali iz limuna utiču pročišćavanje creva, a sve hranljive materije iz limuna utiču na bolje varenje i otklanjanje bola u stomaku, nadutost i slično.

 

Pomaže koži

Antioksidanti u limunu su idelani za kožu lica. Oni utiču na smanjenje bora, fleke, uklanjanje bakterija i uzročnika pojave bubuljica. Limun čisti kožu i pomaže joj da bude zdrava, blistava i podmlađena. Idealan je za masnu kožu.

 

Poboljšava imunitet

Zbog svog visokog sadržaja vitamina C, limun jača imuni sistem, štiti od gripa i prehlada, reguliše krvni pritisak, poboljšava moždane funkcije i još puno toga.

 

Čisti organizam

Topla voda sa limunom predstavlja jednu vrstu detoksa. Čisti štetne materije iz organizma, sprečava razmnožavanje bakterija i drugih toksina. Kiselina iz limuna utiče na funkciju enzima koji su zaduženi za rad jetre, a ona za detoksikaciju celog organizma.

 

Utiče na energiju

Hrana koja sadrži vitamine i minerale, pogodna je za snagu i energiju koja nam je potrebna. Kako je limun prepun vitamina i minerala, on pomaže u stvaranju neophodne energije i utiče na raspoloženje.

 Limun, takođe, uspostavlja pH ravnotežu organizma, utiče na brže izlečenje od raznih rana i povreda, naročito nakon operacija, štiti od mnogih bolesti i poboljšava rad limfnog sistema.

Dovoljno je razloga da topla voda sa limunom postane Vaš novi, omiljeni ritual.

Recenzije (0)

Napišite recenziju

:
               

Tagovi: limun, voda, zdrav-stil


Prijava za Newsletter

Prijavite se za newsletter i pratite omiljene teme.

Vaše ime

E-mail adresa

Hvala Vam na prijavi za Newsletter.
Već ste prijavljeni za newsletter.