Strpljen – spašenVeć smo pričali o tome koliko je strpljenje bitno da bi smo došli do uspeha. Izreka “Strpljen - spašen” je nastala mnogo pre nego što je o strpljenju počelo da se piše i uči. Decenijama kasnije, shvatamo da je strpljenje važno za unutrašnji i spoljašnji uspeh u svakoj sferi života. Strpljenje je odlika mudrih.

 

Ova narodna izreka govori o umeću čekanja, a to predstavlja vrlinu koja se oduvek smatra plemenitom.

Strpljenje se uči i gradi. Strpljiv čovek u početku ima malo, da bi na kraju dobio najviše. I tu ne mislimo materijalno, već na sve što se strpljivo čeka.

To može biti čekanje na akciju, kako bi potrošili manje. Čekanje na svojih 5 minuta. Strpljenje do trenutka kada se nešto treba reći ili saopštiti. Strpljenje dok se gradi dobar posao, temeljno, kako bi na kraju doneo velike benefite. I još puno toga.

Setite se koliko puta ste rekli nešto pa se ujeli za jezik, ili prihvatili nešto pa se pokajali. Da, strpljenje ne gradi samo temelj, već podiže dvorac. 

Strpljenje je vrlina. Gradite najbolju verziju sebe. Onaj ko strpljivo čeka, na kraju uvek bude pobednik u svakoj priči.

Recenzije (0)

Napišite recenziju

:
               

Tagovi: strpljenje, izreke


Prijava za Newsletter

Prijavite se za newsletter i pratite omiljene teme.

Vaše ime

E-mail adresa

Hvala Vam na prijavi za Newsletter.
Već ste prijavljeni za newsletter.