Masaža kao lekMasaža je proces pritiska na kožu određenim pokretima ruku što ima uticaj na mišiće, tetive i ligamente. Ovaj proces usporava i umiruje nervni sistem, smiruje puls, snižava krvni pritisak i vraća organizam u ravnotežu.

Masaža se može smatrati investicijom u zdravlje, telesno i duhovno. Postoji veliki broj benefita koje masaža donosi!

 

Umanjuje bol

Masaža otklanja bol i napetost tela. Tokom rada i fizičkih aktivnosti, nepravilnog sedenja i drugih okolnosti, umor i stres se nakupljaju u telu, kićma se krivi, a bol se širi po leđima, rukama i ramenima. Najčešća bol se javlja u gornjem delu leđa, vratu i lumbalnom delu kičme. Masaža je idealno rešenje za uklanjanje bolnih i napetih tačaka i vraćanje tela u normalno stanje.

 

Pojačava cirkulaciju

Masaža poboljšava cirkulaciju i ubrzava metabolizam. Limfna drenaža je posebna vrsta tehnike prilikom masaže koja omogućava izbacivanje viška tečnosti i toksina iz organizma.

 

Utiče na unutrašnje organe

Masaža može direktno delovati na nervni sistem, mišiće, kosti, organe i čula. Tokom masaže stopala, prilikom pritiska na određene tačke na stopalu, može se poboljšati rad svakog organa pojedinačno. To se dešava jer su organi u telu povezani, a svaka tačka na stopalu odgovara određenom organu u telu.

 

Smanjuje stres

Masaža je odlična u borbi protiv stresa. Osim što smanjuje bol, masaža opušta telo, rasterećuje ga, pa se i stres lagano smanjuje. Redovne masaže mogu veoma umanjiti stres i pripremiti organizam na nove izazove.

 

Vraća energiju

Masaža može doneti pozitivnu energiju. Ukoliko se maksimalno opustite i uživate u masaži, telo će biti spremno da primi novu i pozitivnu energiju. Nakon masaže se javlja osećaj odmora, relaksacije i pozitivnosti.

 

Poboljšava san

Masaža smanjuje stres, smiruje telo i usporava srčani ritam. Nakon redovnih masaža, telo će biti opuštenije što će daleko poboljšati kvalitet sna.

 

Zateže kožu

Masaža provereno zateže kožu i čini je odmornijom, posebno kožu lica. Tretman lica osim što opušta mišiće, vraća sjaj i elastičnost, što dovodi do toga da lice izgleda zategnuto i sveže.
Masaža je prirodna metoda koja pozitivno utiče na opšte stanje organizma.

Masaža ne može da izleči bolesti, ali može da ublaži tegobe, ubrza proces oporavka, opusti telo i održava zdravlje organizma.

Recenzije (0)

Napišite recenziju

:
               

Tagovi: masaža, zdravlje, prirodna-metoda


Prijava za Newsletter

Prijavite se za newsletter i pratite omiljene teme.

Vaše ime

E-mail adresa

Hvala Vam na prijavi za Newsletter.
Već ste prijavljeni za newsletter.