Kako vreme utiče na raspoloženje?

Možemo da primetimo da vreme veoma utiče na raspoloženje ljudi, pa samim tim i na svaki segment života. Istraživanja kažu da je metereopatija sve češća zbog velikih vremenskih promena, nastalih zbog ozonskih rupa.

Poznato je da vedro i sunčano vreme čini da se bolje osećamo, dok kiša i oblaci izazivaju pad koncentracije, nervozu i pospanost.

Nagle promene temperature, porast vlažnosti vazduha i pad atmosferskog pritiska obično izazivaju tegobe. Metereopate mogu biti izložene većim tegobama, poput zdravstvenih problema, promena raspoloženja i ponašanja. Stručnjaci tvrde da su metereopatiji izložene osobe koje su emotivne, anksiozne ili sklone depresiji.

Vedro, prijatno i sunčano vreme, definitivno, poboljšava raspoloženje. Zraci koji divno obasjavaju rano jutro, pripremaju prijatnije buđenje puno pozitivne energije i lepih očekivanja. Takvo vreme podiže samopouzdanje i rađa nove ideje. Ljudi su nasmejani, komunikativni, odvažni i spremni za avanturu. Nismo ni svesni koliko dobrih poslova, ljubavi i prijateljstva nastane u takvim danima. Produktivnost i sreća vladaju, zaista niko ne voli kada se završe.

Međutim, velike vrućine ne deluju baš isto na raspoloženje. Ranoranioci mogu uhvatiti prijatna jutra vrelih leta i nakupiti pozitivnu energiju za predstojeće sate. Ipak, na one koji su izloženi velikim temperaturama i sparinama, ovi dani mogu delovati potpuno suprotno od prijatnog vremena.

Kišni dani, vetar i oluje izazivaju velike tegobe baš kod svih. Verovatno ni ne poznajemo osobu koja uživa i raduje se oblacima i tmurnim danima. Tako sivi dani, uglavnom izazivaju glavobolje, nervozu, tugu, bezvoljnost i manjak produktivnosti.

Ipak, snegu se raduju svi. Da, on nosi mnogo posledica baš za one koji ne mogu gledati pahulje ispod toplog ćebeta uz šolju mirisnog čaja. Ali niko ne voli praznike bez belog pokrivača. I možda samo nagađamo, da najbolje ideje nastaju u toplini doma, kada nam sneg da jedinu mogućnost – da se grlimo i grejemo.

Bilo kako bilo, od vremena ne možemo pobeći. Ali možemo pomoći sebi.

Za početak pokušajmo da se zahvalimo svakom danu i radujemo svakom zraku. Vreme je ružno onoliko koliko ga mi sami kvarimo. Stvarajmo sunce i onda kada ga nema, tako će nam češće dolaziti.

Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x