Jabukovo sirće

Jabukovo sirće je prirodni eliksir koji nastaje fermentacijom soka od jabuke. Tokom tog procesa, prirodni šećeri koji se nalaze u jabukama, razlažu se uz pomoć bakterija i kvasca. Od toga dalje nastaje alkohol, pa zatim sirće.

Preporučuje se prirodno jabukovo sirće koje ne sadrži dodatke. Obično je tamno braon boje. U dnu prirodnog sirćeta vremenom može da se pojavi talog i to je normalna pojava.

Jabukovo sirće je bogato kiselinama, poput, limunske, mlečne i jabučne kiseline. Koristi se u kuvanju i zaslužan je za lečenje mnogih tegoba.

Bogato je vitaminima A, B1, B2, B6, C, E, beta-karotenom, bioflavonoidima i pektinom. Takođe, sadrži minerale kalijum, kalcijum, natrijum, magnezijum, gvožđe, fosfor i flor.

Svakodnevno možete naleteti na preporuku jabukovog sirćeta za sve.

Šta leči jabukovo sirće?

Jabukovo sirće učestvuje u lečenju i uklanjanju mnogih bolesti i tegoba. Evo nekoliko najčešćih tegoba koje leči jabukovo sirće:

·         Reguliše nivo šećera u krvi

·         Reguliše holesterol

·         Reguliše trigliceride

·         Reguliše krvni pritisak

·         Pomaže kod mršavljenja

·         Čisti lice

·         Jača kosu

·         Eliminiše neprijatan zadah

·         Učestvuje u eliminaciji proširenih vena i reume

Jabukovo sirće – preporučena dnevna doza

Preporučena dnevna doza jabukovog sirćeta jeste jedna do dve kašičice dnevno, rastvorene u mlakoj vodi. Takođe, možete ga kombinovati sa medom.

Jabukovo sirće i med su odlična kombinacija za detoksikaciju organizma, kao i mnoge druge tegobe, poput bola u grlu, loše probave, neprijatnog zadaha, krvnog pritiska i slično.

Jabukovo sirće za mršavljenje

Jabukovo sirće stvara osećaj sitosti i smanjuje želju za hranom što direktno utiče na mršavljenje.

Kada jabukovo sirće popijete na prazan stomak imaćete manju potrebu za obimnim obrocima, što će dovesti do toga da unesete manji broj kalorija na dnevnom nivou.

Naravno, za proces mršavljenja je ipak potrebna redovna i zdrava ishrana, kako zbog zdravlja, tako i zbog samog procesa mršavljenja. Jabukovo sirće jeste mali trik koji će pomoći za mršavljenje.

Jabukovo sirće možete unositi kroz ishranu, kuvano sa hranom ili kroz salate. Savršeno se uklapa uz letnje salate, što je odlična vest, jer ga možete unositi na Vama ukusniji način.

U kombinaciji sa medom dobija na slatkoći, pa je ukus dosta prijatniji. Posebno je dobro, jer i med ima svoja lekovita dejstva.

Takođe, možete konzumirati i kao čist napitak. U tom slučaju, veoma je bitno da se jabukovo sirće razblaži, zbog svoje kiselosti.

Neki stručnjaci preporučuju konzumiranje ujutru, neki uveče, sami procenite kako Vam prija. Možete uzimati ujutru i uveče, ali onda podelite da to bude jedna kašičica prilikom konzumacije.

Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x