Drveni češalj za kosu – evo i zašto

Ako se preterano trudite da negujete kosu, kupujete razne preparate, pratite uputstva i stalno posećujete frizera, a i dalje niste zadovoljni, možda je vreme da obratite pažnju na češalj koji koristite.

Zašto?

Postoji veliki broj razloga zašto je drveni češalj bolji za kosu od bilo kog drugog češlja. Mnogo unazad, drveni češalj je bio često korišćen i veoma cenjen.

Na prvom mestu, plastični češalj izaziva elektricitet, a to je nešto što sigurno ne želite, naročito ako Vam je kosa suva i oštećena. Drveni češalj ne pravi takav problem.

Drvo je oduvek poznato kao nežniji materijal od plastike i metala, i to pomaže da prirodna ulja sa glave ravnomerno raščešljavamo duž cele dlake, što će omogućiti da se kosa sporije masti i održava jednak izgled od vrha do dna.

Drveni češalj je, takođe, bolji izbor za osobe koje imaju dugu ili kovrdžavu kosu, jer je jako teško da se on zamrsi u dlakama. Osim toga, drveni češalj će omogućiti lepše i prirodnije češljanje, sa prirodnijim volumenom što ubrzava rast kose, smanjuje oštećene krajeve i izgled kose čini zdravijim i doteranim.

Poznato je da je plastika jeftiniji materijal od drveta, pa njena masovna i jeftinija proizvodnja dovodi do toga da veliki broj proizvoda iz fabrike izađe sa greškom. Te sitne neravnine na plastičnom češlju mogu uticati na oštećenje kose i kidanje dlake.

Drvo je definitivno bolji materijal zbog svog prirodnog porekla, pa nije ni čudo da je drveni češalj bolji za kosu.

Danas je drveni češalj pristupačan svima, što je već dovoljan razlog da nabavite jedan takav i uočite razliku.

Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x