Detoksikacija organizma za 7 danaNakon unošenja brojnih toksina u organizam, naročito nakon duge zime i praznika, neophodna je detoksikacija i preporod organizma.

Detoksikacija pomaže da se otarasimo nagomilanih toksina unutra i spolja.

Telo nam šalje određene poruke da mu je potrebna detoksikacija. Simptomi koje možemo osećati su malaksalost, glavobolja, vrtoglavica, umor, manjak energije, bezvoljnost, dehidratacija kože, nakupljanje tečnosti u telu i još puno toga. Ako osetite da se neke od ovih stvari dešavaju učestalo, najverovatnije Vam je potrebna detoksikacija organizma.

 

Benefiti detoksikacije organizma

  • Odmara organe i poboljšava funkciju čitavog organizma
  • Poboljšava probavu
  • Stimuliše rad jetre
  • Utiče na bolju cirkulaciju krvi
  • Daje telu potrebne hranljive materije
  • Podiže energiju
  • Jača imuni sistem
  • Poboljšava zdravlje čitavog organizma

 

Šta podrazumeva detoksikacija organizma za 7 dana?

Na prvom mestu, podrazumeva hranu koja utiče na izbacivanje tečnosti iz tela. Tu spada voće i povrće koje je bogato vlaknima. Možete unositi čorbe, potaže, zeleno povrće (spanać, zelje, zelena salata, rukola….), voće i voćne sokove (pomorandža, ananas, mango…), grilovano povrće.

Zatim, unosite hranu koja utiče na detoksikaciju jetre, najbolje je zeleno lisnato povrće.

Na kraju, unosite namirnice koje sadrže dijetna vlakna za čišćenje creva. Tu spadaju integralne žitarice, kupus, boranija, jabuka, šargarepa, suvo voće, limun, pomorandže, bundeva, plavi patlidžan i još puno toga.

 Detoksikacija organizma se ponekad pogrešno koristi i shvata. Morate znati da ovim ne skidate višak kilograma za kratko vreme, niti je to zdravo za organizam.

Izazov detoksikacija organizma za 7 dana namenjen je oporavku, kako organa, tako i čitavog tela, nakon nakupljanja toksina i neuravnoteženog načina života.

 

Recenzije (0)

Napišite recenziju

:
               

Tagovi: zdravlje, detox, zdrav-stil


Prijava za Newsletter

Prijavite se za newsletter i pratite omiljene teme.

Vaše ime

E-mail adresa

Hvala Vam na prijavi za Newsletter.
Već ste prijavljeni za newsletter.