Chia semenke i jogurt za mršavljenjeChia semenke i jogurt predstavljaju odličnu kombinaciju za doručak, koja pomaže pri bržem mršavljenju.

Ovaj doručak možete spremiti veoma lako! Potrebno Vam je svega dve supene kašike Chia semenki, koje ćete potopiti u čašu sa jogurtom. Zatim, potrebno je lepo promešati i možete jesti odmah.

Ukoliko želite da obrok bude gušći, ostavite da odstoji otprilike 20 minuta, kako bi dobio želatinastu strukturu. Naravno, zbog želatinaste strukture imaćete osećaj da ste pojeli više nego što je trebalo, međutim uneli ste veoma malo kalorija.Bićete siti duži vremenski period, što predstavlja veliku prednost u konzumiranju Chia doručka.
Nutricionisti smatraju da Chia može pomoći smanjenju obima struka, a evo i kako:

U 28g Chia semenki, između ostalog, ima i 11g vlakana, što je poprilično dovoljno za dnevni unos. Vlakna su veoma korisna, jer ona čiste organizam tako što sakupljaju višak vode iz organizma i izbacuju kroz stolicu. Izbacivanje vode iz organizma je jedan od najbitnijih faktora mršavljenja, zbog toga Chia semenke su, po mišljenju mnogih, neizostavni deo mršavljenja i dijeta.

Ukoliko redovno preferirate ovu vrstu obroka svako jutro, ubrzaćete probavu i imaćete energije za ceo dan.


Recenzije (0)

Napišite recenziju

:
               

Tagovi: zdravlje, mršavljenje, dijeta, ishrana, zdrav-stil


Prijava za Newsletter

Prijavite se za newsletter i pratite omiljene teme.

Vaše ime

E-mail adresa

Hvala Vam na prijavi za Newsletter.
Već ste prijavljeni za newsletter.