Blue filter zaštitne naočare za računar

Zaštitne naočare za računar postale su potreba savremenog sveta. Rad i učenje od kuće su sve učestaliji, danas veliki deo populacije svakodnevno koristi računar u velikom broju sati, pa zato nije iznenađujuća potreba za ovakvom vrstom naočara.

Naše oči su pod konstantnim stresom kada sedimo duže za ekranom. Da bi se napetost očiju smanjila, preporučuje se adekvatna zaštita za oči, a to su upravo blue filter zaštitne naočare.

Blue filter zaštitne naočare

Kako bi smo sačuvali oči od neprestanog zračenja, preporučuje se pravilno osvetljenje u prostoriji u kojoj radimo i učestale pauze. Međutim, to nije sasvim dovoljno kada pogledamo činjenicu da sve više ljudi provodi minimum 8 sati aktivno za računarom.

To dalje govori da su ove naočare neophodne kako bi sačuvali vid i smanjili umor očiju.

Blue filter zaštitne naočare su naočare sa staklima koja imaju poseban premaz i tako štite od izloženosti UV zračenju i plavoj svetlosti i smanjuju odsjaj ekrana.

Nošenjem ovih naočara tokom rada za računarom nestaju bolovi u očima, suvoća, peckanje, suze, crvenilo očiju i glavobolje, povećava se efikasnost i vid se izoštrava.

Potpuni efekat ove naočare mogu postići samo ukoliko se prave za određenog pacijenta, gde se u obzir uzima veći broj faktora.

Ko treba da nosi zaštitne naočare?

One su namnjene gotvo svima koji provode vreme za računarom, bilo da rade, uče, čitaju i sve drugo. Godine korisnika i vreme provedeno za monitorom nisu faktori koji mogu da ograniče korišćenje naočara. Naprotiv, čak i deca mogu nositi ove naočare.

Vrste zaštitnih naočara

Ove naočare se razlikuju po posebnom sloju koji imaju (zbog kog se i nazivaju kompjuterskim).

Postoje one čiji sloj blokira spektar plavo-ljubičaste boje. Međutim, te naočare ne bi trebalo da se nose duže od 4 sata, jer je ta svetlost donekle bitna za potpunu percepciju svetla.

Skuplje opcije imaju sloj koji blokira štetno svetlo i propušta korisno. Ove naočare se mogu nositi bez vremenskih ograničenja.

Kako bi efekat naočara bio potpun, najbolje je da naočare izabere lekar.

Na prvom mestu treba odrediti da li pacijent ima dioptriju ili ne. To je veoma bitno za oči. Takođe, tip stakla se razlikuje od potreba osoba koja ih nosi.

Zatim potrebno je sagledati aktivnost kojom se osoba bavi. Nije isto da li neko radi sa papirima ili igra video igre.

Potrebno je odrediti i nivo zatamnjenosti. Stakla mogu biti zatamnjena ili bezbojna.

Na samom kraju, ali ne i najmanje bitno, potrebno je odrediti težinu naočara i dizajn okvira. Potrebno je da naočare budu udobne kako ne bi ste imali potrebu da ih skidate. Dizajn okvira treba da izgleda tako da Vam se dopada kako izgledate dok ih nosite.

Blue filter zaštitne naočare poseduju zaštitna stakla koja mogu apsorbovati većinu štetnog zračenja koja negativno utiču na vid i stvaraju zamor. Namenjene su svima koji provode veći deo svog vremena za računarom.

Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x