Ako ne počneš, nećeš ni završitiKoliko puta Vam je neko rekao „Ako ne počneš, nećeš ni završiti“ , dok se premišljate da li da počnete nešto odmah ili da ipak odložite još neki dan? A sigurno ste i Vi mnogo puta iskoristili ovu rečenicu.

Da li ste se nekada zapitali o poruci ove izreke i koliko je ona zapravo tačna kada je izgovarate?

 

Svako od nas ima svoja interesovanja, želje, potrebe, ali i obaveze. Neretko se dešava da odlažemo prvi korak ili završetak iz, često, nepotrebnih razloga.

Nekada nas mrzi, nekada nismo spremni, pa samo još koji trenutak, pa samo još ovo da se završi i ono da se desi, i dolazimo do trenutka da nismo ni počeli.

Početak jeste najteži trenutak, bilo da počinjemo sa čitanjem knjige, odlaskom u banku ili velikim biznisom. Ali, ako ne počnemo, do kraja nećemo stići.

 Lako je maštati i zamisliti kraj i cilj, a još je lakše početi ako samo počnete. Plan je osnova svega, ali previše razmišljanja nekada može da oduži proces toliko da, kada budete spremni da počnete, više to nećete ni želeti.

Ako ne počneš nećeš ni završiti može biti i mantra svaki put kada poželite da odložite početak.

Vodite se tim koliko je želja jaka, potreba velika i obaveza bitna, pa razmislite koliko odlaganjem početka možete izgubiti.

Počnite odmah da razmišljate šta ste sve tako propustili i šta sve možete propustiti ako ne krenete odmah.

Ako ne počneš, nećeš ni završiti!

Recenzije (0)

Napišite recenziju

:
               

Tagovi: izreke, uspeh, početak, kraj, cilj


Prijava za Newsletter

Prijavite se za newsletter i pratite omiljene teme.

Vaše ime

E-mail adresa

Hvala Vam na prijavi za Newsletter.
Već ste prijavljeni za newsletter.