Korijander

Krojander se koristi u kuhinjama širom sveta, a naročito u indijskim, latino i afričkim kuhinjama. Postoji lišće, ulje i seme korijandera.

Nutritivne vrednosti jedne kašičice korijandera:

Kalorije5
Ugljeni hidrati1 g
Masti0,5 g
Proteini0,5 g

Korijander se koristi kao začin mnogim jelima, pa se ne može preterati sa unosom kalorija kada je ova biljka u pitanju. Takođe, korijander je bogat kalcijumom, kalijumom, magnezijumom i fosforom.

Benefiti korijandera na zdravlje

Korijander se koristi:

·         kao lekovito sredstvo vekovima

·         za lečenje stomačnih problema, kao što su mučnina, dijareja, nadimanje i sindrom iritabilnog creva

·         za podsticanje apetita

·         ponekad kao antibiotik

·         neretko kao afrodizijak

·         kod problema zatvora

·         u lečenju dijabetesa (iako nije naučno potvrđeno)

Kako se korijander konzumira?

Korijander se najčešće koristi kao začin mnogim slanim jelima. Najbolje je kupovati ga svežeg i tako dodavati u jela. Bolja je kupovina manjih količina koje će se brzo iskoristiti, ukoliko kupujete lišće korijandera.

Takođe, možete ga kupiti i kao začin, tada može stajati mesecima.

Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
wpChatIcon
0
Would love your thoughts, please comment.x