5 činjenica o seksu tokom trudnoće

I sami znate da trudnoća donosi velike životne promene za oba partnera. Tokom trudnoće žene, ali i muškarci ne mogu očekivati da će sve biti kao i obično.

Telo žene prolazi kroz najrazličitije faze i promene, što se može činiti kao večnost.

Neretko se dešava da dolazi do preispitivanja kod oba partnera. Česta su pitanja “Da li veza više nije dobra?” , “U čemu grešimo?”, “Kako održavati dobar seksualni život pored bebe?” i slično.

Nažalost, trudnoća menja seksualni život i sa tim se moramo pomiriti.

Predstavićemo Vam najvećih 5 činjenica o seksu tokom trudnoće

1.       Žene će osećati kao da telo nije njihovo

Tokom trudnoće dolazi do promene mnogo hormona koji dovode do promene raspoloženja što utiče na kvalitet svakodnevnog života.

U tom periodu žena se oseća naduto, razdražljivo, umorno i normalno je da se neće osećati seksi kao ranije.

Naravno, ovo je samo proces i proći će, važno je da žena ne dozvoli da dođe do depresije i nezadovoljstva, jer sada nije zaista ružna i neprivlačna, samo je došlo do promene hormona i regulisaće se pre ili kasnije. Žena treba da voli sebe!

2.       Isušeni vaginalni zidovi

Hormoni, između ostalog, dovode do isušivanja vagine i to može biti veoma zamorno. Dolaziće do bola i trenja, što će smanjiti uživanje.

Najpametnije jeste da uvek pri ruci imate omiljeni lubrikant, koji će prirediti dodatno uživanje i neće negativno uticati na kvalitet seksualnog života.

3.       Može doći do promene libida

Kada gledate drugu trudnicu, ne izgleda Vam tako. Međutim, stvarnost je drugačija.

Jutarnje mučnine, nadutost, umor, intezivni osećaji i promena hormona neizostavno menjaju libido žene. Ono što je ženi ranije izgledalo privlačno i seksipilno, u toku trudnoće više nije. To je u redu.

Umesto da radite nešto na silu, dozvolite sebi da napravite pauzu i istražite šta Vas sada privlači i uzbuđuje. Takođe, pričajte sa partnerom o tome. Komunikacija je ključ prevazilaženja lošeg perioda.

4.       Promena libido kod muškarca

Trudnoća može uticati i na muškarce. Može se desiti da muškarac ne bude zainteresovan za seks tokom trudnoće, što nije iznenađujuće. Dešavaju se velike promene kod muškog pola, mogu biti zabrinuti da će seks povrediti bebu ili ženu.

5.       Partnerima se sviđaju drugačije stvari

Može se desiti da tokom trudnoće partnere počnu da privlače drugačije stvari, što je, zapravo, sjajno. Tada partneri mogu da istražuju i nalaze nove i zanimljive stvari koje će pozitivno uticati na kvalitet seksualnog života.

Najbolja stvar i savet koji možete primeniti jeste da razgovarate o tome, jer je to jedini način da nađete komrpomis i prevaziđete tešku fazu iz koje neminovno izlazite jači i srećniji.

Prolazak kroz ovu životnu fazu može biti istovremeno zastrašujuće i uzbudljivo za oba partnera. Osim međusobne komunikacije o svim strahovima i preispitivanjima, možete odlaziti i na terapije kod psihoterapeuta kako bi što lakše prošli kroz teške faze i izašli ispunjeniji i zadovoljniji nego ikada pre.

Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x