Zašto je vizualizacija dobra?

Vizualizacija predstavlja metodu koju koristimo kada nešto želimo da ostvarimo. Drugim rečima, to je osmišljavanje načina i puta kojim ćemo nešto ostvariti.

Vizualizaciju možemo uporediti sa maštanjem i nazvati ga sanjarenje koje ima krajnji cilj.

Vizualizaciju praktikuju gotovo svi, svesno ili ne, za različite potrebe, ciljeve i želje. Ona je potrebna svima, u svim sferama života i dostupna je neograničeno.

Istovremeno, ona donosi mnoge benefite za nas, od uspeha do zdravlja.

Na primer, zamislite da imate neki problem koji morate da rešite. Najverovatnije ćete sesti i razmisliti o rešenju. Slike, potezi, rečenice koje stvarate u glavi su potencijalno rešenje Vašeg problema. To je vizualizacija rešenja. Kako se osećate kada znate da ste došli do rešenja problema?
Na taj način vizualizacija utiče pozitivno na nas.

Vizualizacija, zapravo, nije neka taktika koja se uči u školi, već radnja koja se razvija spontano, poput nagona.

Da bi ste vizualizaciju okrenuli u smeru sigurnog uspeha, potrebno je da je osvestite i osećate, kao da se tog trenutka stvarno dešava. Njena prednost je što je možete koristiti gotovo svuda, ali i kao alat za opuštanje.

Najveća prednost vizualizacije jeste materijalizovanje ideje, potebe i želje. Najviše pomaže kod pravljenja strategije, rešavanje problema ili zadataka i kod poboljšanja. U poslovnom smislu je neophodna, a zatim deluje na sve ostale segmente života.

Naš mozak ne pravi razliku između stvarnog i zamišljenog, što nama daje snagu da zamišljeno, itekako, može postati stvarno. I na taj zdrav način probijamo put ka cilju.

Kako uspešno vizualizovati?


Ne postoji prava taktika da naučite vizualizovali. Međutim, postoji par koraka koji će Vam pomoći da shvatite kako vizualizovati.

Odlučite šta vizualizujete. Unapređenje, sastanak, uspeh u karijeri…

Umirite se. Pokušajte da smirite telo, a zatim i um.

Zamišljajte to što želite.

Uključite sva čula. Osećajte sebe, slike u glavi, emocije.

Dok vizualizujete stvari koje želite, direktno šaljete signal u podsvest da se usresredi na viziju i pošalje Vam signal u svest, koja počinje da traži način za ostvarivanje želje ili pravog puta ka cilju.

Ako češće osvešćujete vizualizaciju, biće Vam lakše da želju pretvorite u stvarnost.

Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x