Zašto je lepo reći nekome Hvala?

Reč hvala možemo klasifikovati kao jednu od reči sa najvećim značenjem u svim jezicima sveta.

Zahvalnost i izražavanje zahvalnosti je veoma korisno za naše zdravlje i sreću, kao i za izgradnju poverenja i dugoročnog odnosa sa drugim ljudima. Reč hvala pozitivno utiče na odnose i povezivanja.

Hvala ima moć da promeni naš pogled na svet i kvalitet sopstvenog života.

Reći nekome hvala predstavlja mnogo više od lepog ponašanja. To gradi duh i srce. Samo jednom izgovoreno iskreno, može da pokaže tu vibraciju između Vas i druge strane, na način da Vam oplemeni dušu i popravi raspoloženje.

Zahvaliti suncu što postoji, prijatelju što je tu, vazduhu zbog kog dišemo, i svemu čega je naše srce svesno, na kraju ćemo dobiti više. Ako se stalno okrećemo onome što nemamo, nikada nam dovoljno biti neće.

Jednom izgovoreno hvala, ukazuje nam na gest koji nikada nećemo želeti da prekinemo. Izraziti zahvalnost drugima, iskreno i bez očekivanja bilo čega zauzvrat, pokazuje nesebičnost, pokazuje koliko smo bogati, iznutra.

Živi smo sve dok smo svesni našeg blaga. Skromnost je najveća vrlina, pa svako ko je zahvalan bez očekivanja, na kraju dobije više.

Reći nekome hvala podstiče ljubav, saosećanje, ljubaznost i povezuje nas sa dobrotom drugog čoveka.

Reč hvala nikada ne smanjuje značenje, ma koliko puta je ponovili. Kada dozvolimo sebi da se zahvalimo, otvaramo svet gde je lepo reći Izvini i Molim te. A kada sve to koristimo dok vodimo različite razgovore i gradimo odnose, biće neverovatno koliko često ćemo isto čuti i sa druge strane.

Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x