Zašto je dobro trenirati ujutru?

Trening je neophodan i dobar, bez obzira na vreme u koje ga upražnjavate. Bolje prošetati pola sata uveče, nego ne raditi ništa.

Međutim, postoje određeni benefiti koje možete ostvariti ukoliko odlučite da jutarnja rekreacija postane Vaša rutina. https://mylife.rs/trening/trening-rano-ujutru

Složićete se da svi volimo da znamo načine i trikove koji će nam pomoći da dostignemo maksimalne rezultate i sigurno dođemo do cilja.

Određena istraživanja su dala odgovor na sledeće pitanje- Zašto je dobro trenirati ujutru?

Jutranja rekreacija

Podiže energiju

Naučno je dokazano da trening u jutarnjim satima pojačava energiju koja se održava tokom čitavog dana. Jednostavno, jutarnje razgibavanje nas razbuđuje, pojačava cirkulaciju, oslobađa od stresa i aktivira telo što obezbeđuje kvalitetniji i produktivniji dan.

Smanjuje apetit

Nakon jutarnjeg treninga želja za hranom postaje manja, pa je lakše održati kalorijski deficit ukoliko želite da smršate.
Takođe, olakšava održavanje trenutne telesne mase, jer smanjuje želju za nezdravom hranom.

Ubrzava metabolizam

Vežbanje na prazan stomak ubrzava metabolizam, pa je moguće sagoreti čak 20% više masnoća nego treningom u ostatku dana. Ovo je dobar način da izgubite višak kilograma ukoliko Vam je to cilj.

Pojačava aktivnost

Osobe koje treniraju, bez obzira na doba dana, imaju više energije, od neaktivnih osoba. Jutarnji trening pojačava aktivnost tokom celog dana, pa ćete biti produktivniji u poslovnim i privatnim obavezama.

Poboljšava raspoloženje

Ako Vam jutarnji trening postane rutina, lako ćete koristiti sve benefite koje donosi. Ti benefiti su pojačan imunitet, duži život, bolje mentalne sposobnosti i odlično raspoloženje.

Ako želite da budete pozitivni tokom čitavog dana, uvrstite ovu rutinu u svoj stil.

Snižava pritisak

Jutarnje vežbe mogu smanjiti pritisak tokom čitavog dana. Možda niste znali da se najveći procenat srčanih udara dešava u jutarnjim i prepodnevnim časovima, pa trening u jutarnjim satima može biti dobra preventiva.

Poboljšava san

Ukoliko trenirate uveče, sigurno Vam se desilo da se napunite energijom i nepotrebno razbudite. Kada trenirate ujutru, energiju koju ostvarite trošite tokom ostatka dana, pa ćete uveče lakše zaspati i imati kvalitetniji san.

Jutarnja rekreacija može izgledati teško na prvi pogled, ali vrlo brzo postaje prijatna navika koja se ne propušta. Takođe, trenirati ujutru znači da nećete odlagati trening, jer ste ga obavili pre svih obaveza.

Ujutru ćete biti skoncentrisaniji na trening, jer je malo verovatno da će Vas neko prekidati pozivima i mail-ovima, a i teretane su praznije u jutarnjim časovima pa se možete opustiti u okruženju bez gužve.

U svakom slučaju, dobro je trenirati u svako doba dana, ali ako Vam obaveze dozvoljavaju da priuštite jutarnji trening, nakon svih ovih benefita koje smo pomenuli, nema razloga da ne počnete već sutra.

Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x