Zašto je dobro piti vodu ujutru?

Svako ima različite rutine nakon buđenja, neko prvo doručkuje, neko uzima telefon, a neko izvodi psa.

Ono što bi trebalo da bude jutarnja rutina, a ne remeti nijedan proces na koji ste navikli, jeste čaša vode na prazan stomak. Jasno je da zvuči kao jedan od trikova “Kako smršati za 7 dana”, međutim, piti vodu ujutru zaista donosi velike benefite po organizam čoveka.

Zašto je dobro piti vodu ujutru?

Potrebno je konzumirati dovoljno vode tokom čitavog dana, ali potrebna je jutarnja voda koja će uticati na celokupne procese organizma i dobar osećaj tokom čitavog dana.

Organizam gubi veliki procenat vode tokom spavanja. Telo tokom noći dehidrira, naročito ako ne dobije dovoljno sna. Čaša vode ujutru predstavlja pravi eliksir i donosi mnoge benefite. Mi ćemo Vam predstaviti neke najkorisnije.

  • Voda izbacuje toksine

Konzumiranjem čaše vode na prazan stomak pokrećete proces izbacivanja toksina iz organizma i to se dalje nastavlja tokom čitavog dana, unošenjem dovoljne količine zlatnog napitka.

  • Ubrzava metabolizam

Ispijanje vode ujutru neverovatno ubrzava metabolizam. Unošenjem čaše vode na prazan želudac podstiče varenje, pa će tako stomak lepo funkcionisati čitavog dana.

  • Smanjuje rizik od glavobolje

Glavni uzročnik glavobolja jeste dehidratacija organizma. Ukoliko se hidrirate od ranog jutra, manja je verovatnoća da će telo dehidrirati i dovesti do glavobolje.

  • Porotiv kamena u bubregu

Ispijanje vode na prazan stomak deluje na rezređivanje supstance u urinu, koje predstavljaju uzročnike pojave kamena. Nastavak konzumiranja vode tokom čitavog dana, štiti od pojave kamena.

Ovo je samo deo benefita zašto je dobro piti vodu ujutru. Veoma je laka i prijatna rutina koja ostavlja veliki efekat na ostatak dana.

Ako Vam se ne pije baš uvek voda, možete dodati malo limuna, nane, cimeta ili đumbira i osvežiti jutro.

Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x