Vitamin B – tajna lepe kože

Vitamin B je prava tajna za lepu kožu, za čisto, nežno i zategnuto lice.

Nažalost, naša koža trpi velike spoljašnje uticaje svakog dana, podložna je hladnoći, zračenju, bakterijama, vetru. Potrebni su joj vitamini kako bi se izborila sa svim poteškoćama. Jedan od tih vitamina, jeste upravo B vitamin.

Da li ste znali da svaki vitamin iz B kompleksa ima svoju ulogu u održavanju kože?

Predstavićemo Vam kakvo dejstvo ima svaki vitamin B za kožu.

Vitamin B1 – Tiamin

Vitamin B1 ima veoma važnu ulogu za oporavak lica od povreda. Rane brže zarastaju kada telo ima dovoljnu količinu B1 vitamina.

Oporavak lica je izuzetno važan kada su u pitanju ožiljci od bubuljica i uklanjanje fleka, jer vitamin B1 stvara zdrave ćelije, pa lice dobija ravnomeran ten.

Vitamin B2 – Riboflavin

Vitamin B2 je zadužen da vrati život koži koja je ispijena, odnosno, koja je pretrpela fizička oštećenja, poput opekotina.

Nedostatak vitamina B2 se obično ispolji u vidu ispucalih krajeva usana i previše osetljive kože.

Vitamin B3 – Niacin

Uloga vitamina B3 jeste da hidrira kožu lica, naročito u tridesetim godinama kada dehidrirana koža kreće naglo da stari, praveći bore.

Ukoliko se javi nedostatak ovog vitamina, koža će izgledati umorno.

Vitamin B5- Pantotenska kiselina

Vitamin B5 čuva čestice vode u unutrašnjosti lica i tako sprečava isušivanje. On pospešuje elastičnost kože, čuvaći joj zdrav izgled bez obzira na vremenske uslove sa kojima se koža susreće.

Vitamin B6 – Piridoksin

Vitamin B6 utiče na celo telo, jer mu pomaže da stvori hormone sreće i ublaži stres. Manjak ovog vitamina može dovesti do crvenila i upala kože lica. Sa dovoljnom količinom ovog vitamina možete biti sigurni da neće doći do crvenila i akni.

Vitamin B7 – Biotin 

Biotin je više nego potreban suvoj i osetljivoj koži, a naročito kada se ona ljušti ili peruta. Zajedno sa vitaminom B12, čini kožu lica nežnom i zdravom.

Vitamin B9 – Folna kiselina

Vitamin B9 se ponaša kao antioksidant kada dođe u dodir sa kožom lica. On se često nalazi u kremama za bore. Idealan je za regeneraciju.

Vitamin B12 – Kobalamin 

Vitamin B12 se bori protiv psorijaze i ekcema na osetljivoj koži. On smanjuje crvenilo, svrab, iritacije i hidrira kožu tako da je čini lepom i zdravom.

Vitamini B grupe su, jednostavno rečeno, neophodni i namenjeni svima, kako masnoj i problematičnoj koži, tako i normalnoj i suvoj.

Oni predstavljaju zaštitu kože, hidriraju, obnavljaju i čine kožu nežnom i sjajnom, bez obzira na godine.

Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x