Uloga team building-aIzgradnja tima je bitan proces za sve organizacije koje žele da ostvare svoje ciljeve efikasno, istovremeno ostvarujući zadovoljstvo svih zaposlenih.

Razumevanje svrhe izgradnje dobrog tima i važnosti dobrih odnosa između kolega, pomaže u izgradnji motivacije za učestvovanjem u takvom timu.

 

Team building je proces stvaranja grupe zaposlenih koji obavljaju edukativno-zabavne aktivnosti zajedno, u odnosu na rad na sopstvenim projektima.

Koja je svrha team building-a?


Team building ima mnogo razloga zašto je dobar, a takođe, ima i nekoliko svrha:


Razvija poverenje

Poverenje je osnova za kvalitetan tim, jer se na taj način svi osećaju mirno dok završavaju svoj deo aktivnosti. Svaki pojedinac ima poverenje u svog kolegu da će završiti svoj deo zadatka kvalitetno.

Takođe, poverenje ima pozitivan efekat na samu produktivnost.


Povećava motivaciju

Kada svaki pojedinac razume svrhu i cilj projekta, veruje da je njegov doprinos vredan i shvata svoju jedinstvenu ulogu u zadatku, motivacija za postizanje zajedničkog cilja raste.


Poboljšava komunikaciju

Možda i najvažnije, izgradnja dobrog tima poboljšava komunikaciju na radnom mestu. Team building može pomoći zaposlenima da se osećaju prijatnije na radnom mestu i održavaju komunikaciju na lakši i prirodniji način.

Bez obzira na vid komunikacije, ona je ključna za efikasno poslovanje i dobro timsko okruženje.


Podstiče saradnju

Komunikacija i poverenje prirodno grade dobru saradnju među svim zaposlenima, bez obzira na poziciju na kojoj se nalaze. Kroz dobru saradnju, tim može da postigne daleko više, mogu postati produktivniji, kreativniji i osigurati dostizanje cilja.

Zajedničkim snagama može se ostvariti više.

 Team building pomaže u izgradnji dobrog tima, koji podrazumeva dobar odnos među kolegama, bolju komunikaciju, saradnju, motivaciju i lojalnost.

Recenzije (0)

Napišite recenziju

:
               

Tagovi: team-building, cilj, motivacija


Prijava za Newsletter

Prijavite se za newsletter i pratite omiljene teme.

Vaše ime

E-mail adresa

Hvala Vam na prijavi za Newsletter.
Već ste prijavljeni za newsletter.