Tri puta meri, jednom seci

Složićemo se da ova izreka daje veliku poruku za život.

Danas, brzi tempo života, neretko nas navodi da donosimo ishitrene odluke, ponešeni tempom koji je, nažalost, postao normalan način života.
Tako ishitrene odluke, bez imalo razmišljanja, vaganja i razmatranja, često nas mogu koštati puno. I to ne mora biti materijalan gubitak, već mnogo dublja i veća greška.

Tri puta meri jednom seci se može odnositi i na izgovorene reči. Pa koliko Vam se puta desilo da ste poželeli da se ujedete za jezik, umesto što ste nešto ružno izgovorili ili odali neku tajnu. A složićete se, ništa ne biste izgubili da ste razmislili koliko je pametno da to kažete.

Onda ide kajanje, izvinjavanje, pa čak tuga, svađa ili bes.

Naravno, nekada baš ta ishitrena odluka donese dobro po Vas i Vaš život, ali to su mali procenti u odnosu na sve ono za šta ste se bar na minut pokajali.

Da li ste morali da budete toliko drski sa kolegama? Da li ste razmišljali o odnosu sa partnerom pre nego što ste se upustili u isti? Da li ste morali da udarite osobu zato što Vas je uvredila? Da li ste morali nesvesno da povredite roditelje tom ružnom rečenicom?

Da, niste morali ništa od toga, ali desilo se.

Pa zašto da se vodimo izgovorm „Desilo se“ ili „Nisam razmišljao“?

Tri puta meri jednom seci, dobro razmisli pa odluči, shvati šta želiš pa uradi. To će Vas sačuvati. Nije ova izreka nastala slučajno, to je rekao neko mudar kome je iskustvo donelo lekciju.

Danas je ta izreka tu, da bar nešto naučimo iz tuđih grešaka.

Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x