Topla voda sa limunom – zdrav stil

Limun ima neverovatna dejstva na naše zdravlje, prepun je vitamina i minerala i ima antivirusno i antibakterijsko dejstvo. Utiče na imunološki sistem, čisti jetru i pomaže u mršavljenju.

Topla voda sa limunom je korisna za mnoge zdravstvene probleme, a uz to ne postoji ni jedno neželjeno dejstvo.

Najbolje je da iscedite pola limuna i dodate u čašu vode. Voda treba da bude topla, jer hladnu vodu organizam duže razgrađuje.

Topla voda sa limunom – benefiti

Utiče na mršavljenje

Već je dobro poznato da limun utiče na mršavljenje. Limun je bogat vlaknima i pektinom, koji pozitivno utiču na smanjenje apetita, što dosta pomaže u dijetama kod osoba koje vole da jedu, a sklone su gojenju.

Utiče na varenje

Limun, kao i topla voda sa limunom, pomaže u eliminisanju toksina iz organizma. Vitamini i minerali iz limuna utiču pročišćavanje creva, a sve hranljive materije iz limuna utiču na bolje varenje i otklanjanje bola u stomaku, nadutost i slično.

Pomaže koži

Antioksidanti u limunu su idelani za kožu lica. Oni utiču na smanjenje bora, fleke, uklanjanje bakterija i uzročnika pojave bubuljica. Limun čisti kožu i pomaže joj da bude zdrava, blistava i podmlađena. Idealan je za masnu kožu.

Poboljšava imunitet

Zbog svog visokog sadržaja vitamina C, limun jača imuni sistem, štiti od gripa i prehlada, reguliše krvni pritisak, poboljšava moždane funkcije i još puno toga.

Čisti organizam

Topla voda sa limunom predstavlja jednu vrstu detoksa. Čisti štetne materije iz organizma, sprečava razmnožavanje bakterija i drugih toksina. Kiselina iz limuna utiče na funkciju enzima koji su zaduženi za rad jetre, a ona za detoksikaciju celog organizma.

Utiče na energiju

Hrana koja sadrži vitamine i minerale, pogodna je za snagu i energiju koja nam je potrebna. Kako je limun prepun vitamina i minerala, on pomaže u stvaranju neophodne energije i utiče na raspoloženje.

Limun, takođe, uspostavlja pH ravnotežu organizma, utiče na brže izlečenje od raznih rana i povreda, naročito nakon operacija, štiti od mnogih bolesti i poboljšava rad limfnog sistema.

Dovoljno je razloga da topla voda sa limunom postane Vaš novi, omiljeni ritual.

Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x