Povratak na posao posle odmora

Odmor, uvek nedovoljno dug, je nažalost gotov. Sada je potrebno vratiti se svakodnevnim obavezama, naročito, nagomilanom poslu koji većinu ljudi čeka.

Osim što je fizički teško vratiti se, psihički povratak na posao nakon odmora ima mnogo veću ulogu.

U početku se osećate loše, tužno, nemotivisano. Misli su Vam na odmoru, trudite se da se pokrenete, stvorite ideju, uradite nešto korisno, ali ne ide. To je normalna pojava svakog čoveka, bez obzira čime se bavi.

Ali, povratak na posao nakon odmora ne mora i nije noćna mora.

Kako da povratak na posao posle odmora bude lakši?


Potrudite se da prilagodite odmor putovanju na način da posle povratka kući ne krente odmah sa radom. Drugim rečima, ostavite makar jedan dan da provedete kod kuće i psihički se pripremite na prvi radni dan nakon odmora.

To će Vam pomoći da se naspavate, pripremite plan rada i polako se vratite svojim rutinama.
Uradite stvari koje će Vam olakšati povratak u realnost. Na primer, prošetajte krajem, pogledajte mail-ove ili pozovite kolege kako bi ste preuzeli malo radne energije.

Povratak na posao nakon odmora doslovno znači da morate da se uhvatite posla, koliko god ta ideja zvučala loše. Zapravo, to je ono što Vas očekuje i bolje je pripremiti se na to, nego kukati.

Pokušajte da, prvi radni dan nakon odmora, dođete malo ranije na posao, informišete se o novim projektima koji su započeti dok ste bili na odmoru, popričate sa kolegama i uredite svoj radni kutak.

Takođe, isplanirajte taj radni dan ili celu nedelju. Na taj način nećete upasti u gužvu ili napraviti grešku. Nema potrebe da Vam taj dan bude prenaporan, organizujte se tako da malo po malo pojačavate tempo, kako bi ste se prirodno vratili u stari tok posla.

Krenite od lakših zadataka ka težim. Podelite posao na više zadataka i radite jedan po jedan, kako ne bi ste upali u zamku. Tako ćete biti efikasniji, posao će Vam se činiti lakšim i završićete zadatke po ugovorenom roku.

Posle prvog radnog dana, koliko god on bio lak ili ne, organizujte ostatak vremena. Radite nešto zabavno, jer ćete tako stvoriti osećaj da su uživanje i zabava itekako mogući i nakon odmora.

Zapamtite, može Vam biti lepo gde god da se nalazite, sve je do Vas.

Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x