Pola kašike meda pred spavanje vam može produžiti život!

Da, med je ne samo ukusan već i veoma koristan za naše zdravlje. Gotovo svi smo čuli o njegovim blagodetima, ali jeste li znali šta se tačno događa u vašem telu kada pojedete kašiku meda pre odlaska na spavanje?

covek-koji-se-pita

Visok krvni pritisak je čest uzrok srčanih oboljenja, ali med može da pomogne da ga držite pod kontrolom. Ovaj prirodni slatkiš sadrži antioksidanse koji su dokazano sposobni da sniže krvni pritisak.

visok-krvni-pritisak

Trigliceridi, vrsta masti u krvi, mogu predstavljati ozbiljan zdravstveni rizik. No, konzumiranje meda može da smanji nivo triglicerida, čineći ih saveznicima u čišćenju krvnih sudova od nepotrebnih masti.

med-trigliceridi

Pored toga, med ubrzava metabolizam i može da pomogne u sagorevanju masti. Ovaj prirodni proizvod ima termogeni efekat, što znači da poboljšava cirkulaciju i telesnu temperaturu, pomažući vam da efikasnije sagorevate masti.

sagorevanje-masti

Sada, kada znate kako med deluje na vaše telo, možete razmisliti o tome da li ćete ubaciti ovu ukusnu i zdravu naviku u svoju svakodnevnu rutinu. Vaše zdravlje će vam biti zahvalno.

Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x