21.03. – 19.04.

Ovan je prvi znak zodijaka, zato je uvek prvi u svemu. Ovan je svestan jedino sebe, ono što želi, mora i da dobije. Okolina ga zanima samo u meri u kojoj on ima veze sa njom.

Ovnovi su dinamični i nestrpljivi. Vole akciju, naročito onu u kojoj imaju vodeću ulogu. U njihovom karakteru nema zlobe, niti loših namera, pa im se lako oprašta agresija koju umeju da usmere na druge osobe.

Od detinjstva, ovnovi se ne plaše ničega sve dok se ne opeku. Uvek slušaju srce i hodaju uzdignute glave. Veoma su ranjivi i nekomplikovani, ako im se nešto oduzme ili ih neko prisiljava, znaju da naprave takvu galamu da je jedino rešenje da bude po njihovom.

Mogu se menjati iz dana u dan, mogu pričati i objašnjavati dugo i iznova, ali retko lažu.

Vladar ovnova je Mars, pa zbog toga ovnovi imaju tešku narav. Međutim, ne istraju dugo u svojoj ljutnji i lako se izvinjavaju. Veoma su realni, ali ponekad veruju u čuda. Mogu zapostaviti stare odnose zbog pojave nove ljubavi ili prijateljstva, a takođe, mogu se vratiti starom kao da nikada nije bilo pauze.

Osobe u znaku ovna su romantične i veoma strastvene u ljubavnim odnosima. Prepreke im daju moć da se bore. Gotovo da ne postoji ovan koji nije spreman da uradi sve za svoju ljubav. Zapravo, oni vole da osvajaju “plen”, ali ukoliko želite ovna pored sebe do kraja života, ne dozvolite da pomisli da Vas ima u potpunosti, jer tada može da ode u želji za novim izazovima.

Ovan lako ulazi u bitku, ali je toliko jak da će podneti mnoge udarce.

Vladajuća planeta Mars zajedno sa elementom Vatre, kojoj ovan pripada, čini ovaj znak najaktivnijim znakom Zodijaka. U njihovoj prirodi je da preduzmu akciju po svaku cenu, pa čak i kada ne razmisle o tome.

Osobine Ovna:

SnagaOdlučan, samouveren, optimističan, pošten, strastven, hrabar
SlabostImpulsivan, agresivan, nestrpljiv, neraspoložen
Ovnovi voleIzazove, sportove, vodeće uloge, udobnost
Ovnovi ne voleKašnjenje, neaktivnost, rad bez talenta
ElementVatra
VladarMars
KompatibilnostVagaLav
BojaCrvena
DanUtorak
Srećni brojevi1, 8, 17
Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x