Najnovije igrice, najisčekivanije igrice u 2023!

2023. godina donela je iznenađujući niz uzbudljivih video igara. Da, neki mega naslovi, poput Starfield-a Bethesde, još su daleko, ali proleće i rani letnji meseci doneli su nekonvencionalne indie igre, posvećene remastere i nastavke video igara koje smo isčekivali sa nestrpljenjem. Ako ozbiljno shvatite naše preporuke, uskoro ćete putovati po Mlečnom putu, igrati Dungeons & Dragons, zasesti za volan Formule 1, boriti se protiv dinosurusa u mehaničkom odelu, istraživati Noćni Grad bez iritantnih problema u igri. Dragi naši predstavljamo vam top 10 igara koje nam je donela 2023. godina.

Cyberpunk Phantom Liberty (PlayStation 5, Xbox Series X i Series S, Microsoft Windows)

Cyberpunk-Phantom-Liberty

Nakon što je CD Projekt Red 2020. godine lansirao Cyberpunk 2077 s katastrofalnim brojem bagova, tehničkih problema i smanjenim obimom sadržaja, izgledalo je da će studio kroz nekoliko godina konačno dovesti svoj naučnofantastični ep u red. Phantom Liberty isporučuje baš to. Slično kao i brojni DLC paketi za The Witcher III, Phantom Liberty je potpuno nova ekspanzija smeštena u prljave ulice Noćnog grada i donosi oko 20 sati dodatnog sadržaja već prebukiranoj mapi igre. CD Projekt Red je angažovao Idrisa Elbu i Christine Minji Chang da ožive glavnu priču, koja je znatno zrelija – hladnokrvni špijunski triler iznet s veštom kontrolom nad materijalom u poređenju s originalnim. Uz to, kompanija je ispravila mnoge tehničke probleme igre i proširila niz opcija za razvoj likova, udaljavajući igru od rutinskog, pucačkog prvog lica. Čestitamo, Cyberpunk, napokon si spreman za svoj bliski kadar.

Lies of P (PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X i Series S, Xbox Cloud Gaming, macOS, Microsoft Windows)

lies-of-P


Ne nedostaje video igara koje žele da kopiraju Dark Souls formulu, ali Lies of P je jedina dovoljno hrabra da prenese zahtevni sistem mačevanja u… mehanički Viktorijanski distopijski svet? S glavnim likom koji liči na Timotea Šalamea? Svi elementi su na svom mestu. Složen karakteristički list sa mnogo brojeva koji se može primeniti na različite borbenne sisteme? Provereno. Gomila dvoličnih NPC-ova koji se izražavaju kriptičnim dijalozima koji nagoveštavaju veće, tajanstvene sile u ovom svemiru? Da. Mnogo zastrašujućih borbi protiv izopačenih bića koja vrebaju ovaj prokleti grad? Apsolutno. Jedno od njih je gigantski, unakaženi vojnički igračak na navijanje. Doslovno se zove „Parade Master.“ Lies of P zna gde mu je leb. Ovo je pucačka igra iz prvog lica koja nosi svoj mračno-viktorijanski estetiku s poštovanjem. Možda smo godinama udaljeni od Bloodborne 2, ali barem imamo nešto da se setimo.

Mortal Kombat I (PlayStation 5, Xbox Series X i Series S, Nintendo Switch, Microsoft Windows)

mortal-kombat-1

NetherRealm Studios duboko brine o Mortal Kombat loreu. Možda to zvuči smešno s obzirom na sklonost franšize ka surovoj dekapitaciji i humoru u stilu South Parka, ali tokom poslednjeg desetogodišnjeg perioda – nakon što se Mortal Kombat vratio u 2D borbeni svet – kompanija je stvorila epohalne sagas za svoj ansambl ninja, demona i nepoželjnih likova. Mortal Kombat I, kao ponovno pokretanje kronologije, nije izuzetak. Jednoigrčarska kampanja funkcioniše kao punometražni animirani film sa nekoliko borbi ubačenih u međusobne trenutke, dok je višeigrački mod i dalje čvrst kao i uvek. Ovo možda nije najimaginativnija interpretacija 30-godišnjeg nasleđa serije, ali NetherRealm je pokazao, iznova i iznova, da će ostati dosledan svojim principima.

Starfield (Xbox Series X i Series S, Microsoft Windows)

Starfield

Iako je bio u razvoju osam godina, Starfield je nekako staromodan. Ovo je klasična Bethesda open-world RPG igra – studio nije sproveo značajne reforme u svojim principima dizajna igara. Igrači će se upuštati u razne sporedne misije, istraživati gomilu tamnica, stupati u interakciju s čudnim likovima i suočavati se s povremenim bugovima koji mogu poremetiti tok igre. Ali ovoga puta, umesto postapokaliptičnih pustinja iz Fallouta ili visokih fantastičnih svetova Elder Scrollsa, Starfield se odvija na rubu Mlečnog puta. To je konzervativan dizajn; na početku, bio sam pomalo iznerviran što Bethesda nije potrošila osam godina na rešavanje nekih osnovnih infrastrukturnih problema u svojoj filozofiji. I ipak, baš kao i pre, polako sam se uvlačio u beskrajne prostore njegovog univerzuma; slećući na mesece i planete, zauvek radoznao da vidim šta bih mogao da pronađem. Čini se da magija i dalje funkcioniše, i zato Bethesda nastavlja da se vraća izvoru.

Immortals of Aveum (PlayStation 5, Xbox Series X i Series S, Microsoft Windows)

Immortals-of-Aveum

Često razmišljam o tome koliko smo postali upućeni u terminologiju oružja nakon previše sati provedenih igrajući pucačke igre iz prvog lica kao što su Call of Duty i Counter-Strike. Nikada nisam pucao iz oružja u stvarnom životu, zato Jacokb jeste. IMMORTALS OF AVEUM“ je igra za jednog igrača u prvom licu koja prati priču o Jakovu dok se pridružuje elitnom redu ratnih čarobnjaka kako bi spasao svet na ivici propasti. Vladajte tri različite magične sile, oslobađajte smrtonosne čini sa veštinom i uništavajte legije neprijatelja u igri koja ruši očekivanja.

Baldur’s Gate 3 (PlayStation 5 i Microsoft Windows, Xbox Series X i Series S, i MacOS)

Baldurs-Gate-3

Baldur’s Gate 3 je dugoočekivani nastavak klasične RPG franšize koji je dostupan na više platformi, uključujući PlayStation 5, Microsoft Windows, Xbox Series X i Series S, i MacOS. U ovoj igri ćete uploviti u epsku avanturu kroz svet Dungeons & Dragons univerzuma, gde će vaše odluke oblikovati priču dok se borite protiv raznih čudovišta i istražujete opasne predele.

Pikmin 4 (Nintendo Switch)

Pikmin 4 (Nintendo Switch)

Pikmin 4 je četvrti deo ove šarmantne avanturističke igre dostupan na Nintendo Switch platformi. Ponovno ćete preuzeti ulogu istraživača i komandira skupinom malih, ali hrabrih Pikmina dok istražujete čudne svetove, rešavate zagonetke i sakupljate resurse. Ova igra nudi jedinstveno iskustvo koje kombinuje strategiju, avanturu i simpatične likove.

Exoprimal (PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X i Series S, Microsoft Windows) 

Exoprimal

Exoprimal je akcioni naslov koji vam omogućava da preuzmete kontrolu nad moćnim mech odela i suočite se sa hordama dinosaurusa. Dostupan na PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X i Series S, i Microsoft Windows platformama, igra vas vodi u frenetične borbe u kojima ćete koristiti različito oružje i taktike kako biste preživeli i eliminisali pretnju.

Jagged Alliance 3 (Microsoft Windows)

Jagged Alliance 3

Jagged Alliance 3 je taktička strategija dostupna na Microsoft Windows platformi. U ovoj igri, vi ste lider tima plaćenika koji se suočava sa različitim izazovima širom sveta. Vaša misija je da regrutujete i razvijate svoj tim, izvršavate zadatke i preživite u surovim okruženjima. Igra kombinuje borbu, planiranje i upravljanje resursima.

Dave the Diver (Microsoft Windows, MacOS)

Dave the Diver je neobična igra dostupna na platformama Microsoft Windows i MacOS. U ovoj igri igrači preuzimaju ulogu Davea, ronilačkog eksperata koji mora osigurati opskrbu za svoj sushi bar na kopnu. Igra kombinuje elemente istraživanja okeana, upravljanja restoranom i vizualnog romana, pružajući jedinstveno iskustvo. Dave će se suočiti sa zagonetnim morskim tajnama dok nastavlja svoju avanturu.

Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x