Misli pozitivno

Biti pozitivan u svetu punom prepreka i problema ni malo nije lako. Koliko puta Vam je neko dao savet „Samo budi pozitivan“, a Vi ste to odbacili uz razmišljanje „Video bih da li bi ti bilo lako biti pozitivan u mojoj koži“ .

Jasno je da svet nije bajka, da nije sve ružičasto i da ne živimo u mašti. Ali činjenica je da svako od nas, u svakom novom danu može naći nešto pozitivno i to jeste put ka mirnom i srećnom životu.

Biti svestan negativnih stvari omogućava spremnost na potencijalne loše stvari iz okruženja. To sa jedne strane može biti dobro, jer kao što smo već rekli, svet nije ružičasto mesto. Ali isključivanjem pozitivnih pogleda i razmišljanja, čak i u najtežim situacijama otežava život, umanjuje sreću, uvlači u još negativniji tok i otvara savršen put ka depresiji.

„Misli pozitivno“ je daleko lakše u teoriji nego u praksi. Ali svakodnevni rad na tome i spoznaja svih benefita koje pozitivne misli donose, mogu Vas dugoročno odvesti na pravi put.

Predstavićemo par metoda koje Vam mogu olakšati put ka pozitivnosti i zdravlju.

Započnite dan ugađajući sebi

Napravite jutarnji ritual koji Vas opušta i donosi osmeh. Na primer, ako uživate u kafi i tišini, ustanite ranije i ostavite dovoljno vremena za sebe. Popijte kafu u miru, opustite se i napunite baterije. Vi birate u čemu uživate.

Svaki put kada dan započnete stvarima koje volite, bilo da je to topao tuš, šetnja, doručak ili serija, tako će dan i nastaviti.

Budite zahvalni na malim stvarima

Da, život je surov, ali to ne znači da ne postoje sve te male stvari kojima se možete radovati. Veoma često male stvari donose veliku sreću. U negativnoj situaciji iz negativne misli izvucite pozitivan ishod.

Okružite se pozitivnim ljudima

Okružite se ljudima čija je čaša uvek polu puna. To su ljudi koje okružuje pozitivna energija. Pitajte ih šta je to što pokreće te dobre vibracije, sigurno će Vam pomoći.

Zatvaranjem u toksičnu sredinu, postajete toksični pre nego što to uspete da shvatite.

Izbrišite opciju odustajanja

Težak period? Nažalost, nije ni prvi, a neće biti ni poslednji. Ako nemamo izazov ili cilj za koji se borimo, ne možemo ni da živimo. Da li treba da napravimo život pun dosade i stagnacije?

Izazov nas čini živima, prepreka snažnijima, izgubljena bitka jačima. Život nije fer, ali Vi nastavite da gledate u nebo i zemlja će biti iza Vas.

Pazite na svoje misli

Posvetite se svojim mislima i začudićete se koliko negativnog kroz mozak može proći samo u jednom trenutku. Uključite se u tok misli, i na svaku negativnu misao odgovorite pozitivno. Vremenom će preći u naviku, a onda ćete shvatiti koliko je lakše misliti pozitivno.

Uvek imate izbor. Vi imate moć i kontrolu nad sopstvenim životom. Niko i ništa ne može da Vam nametne izbor. Dakle, sve je u Vašim rukama. Zagrlite svoju lošu odluku, prihvatite težak trenutak i gradite ono što mislite da će Vas činiti srećnim.

Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x