Med i voda na prazan stomak

U prošlom blogu smo pisali o prednostima ispijanja vode i limuna na prazan stomak. A da li ste znali kakvu prednost imaju topla voda i med na naše zdravlje?

Voda je najzdraviji napitak na svetu, bez kog nema života. Med predstavlja jednu od najzdravijih namirnica i ima velike koristi za zdravlje našeg organizma. 

Blagodeti ove dve stvari su odavno jasne, ali med i voda u kombinaciji na prazan želudac poboljšavaju metaboličke procese koji direktno utiču na zdravlje.
Med i voda poboljšavaju metabolizam, eliminišu sporu probavu, smanjuju apetit, gorušicu, umiruju želudac, ponašaju se kao detoks napitak, regulišu nivo šećera u krvi, podižu nivo energije i još puno toga.

Ovaj napitak može oslabiti simptome ili služiti kao prevencija mnogim bolestima.

Naravno, ukoliko postoje pokazatelji ili znate da ste alergični na med, nemojte konzumirati ovaj napitak. Takođe, uvek se trudite da med kupujete kod proverenih proizvođača, kako ne bi ste kupili med lošeg kvaliteta.

Ovaj napitak na početku može odavati čudan ukus, ali vremenom postaje omiljeni jutarnji napitak mnogih.

Kako se pravi voda sa medom?

1 punu čajnu kašiku meda pomešajte sa 2dl vode.

Voda treba da bude mlaka. Zagrevanjem vode na visoku temperaturu, med gubi svoja hranljiva svojstva. Dobro promešajte napitak i popijte tek kad se med lepo rastopi.

Najvažnije jeste da med popijete na prazan želudac, odmah kada napitak pripremite.

Ovo predstavlja jedan od najboljih napitaka koje možete uneti na prazan stomak. Benefiti su neverovatni, a prijatan ukus ovog napitka postaje jutarnja rutina mnogih.

Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x