Masaža kao lek

Masaža je proces pritiska na kožu određenim pokretima ruku što ima uticaj na mišiće, tetive i ligamente. Ovaj proces usporava i umiruje nervni sistem, smiruje puls, snižava krvni pritisak i vraća organizam u ravnotežu.

Masaža se može smatrati investicijom u zdravlje, telesno i duhovno. Postoji veliki broj benefita koje masaža donosi!

Umanjuje bol

Masaža otklanja bol i napetost tela. Tokom rada i fizičkih aktivnosti, nepravilnog sedenja i drugih okolnosti, umor i stres se nakupljaju u telu, kićma se krivi, a bol se širi po leđima, rukama i ramenima. Najčešća bol se javlja u gornjem delu leđa, vratu i lumbalnom delu kičme. Masaža je idealno rešenje za uklanjanje bolnih i napetih tačaka i vraćanje tela u normalno stanje.

Pojačava cirkulaciju

Masaža poboljšava cirkulaciju i ubrzava metabolizam. Limfna drenaža je posebna vrsta tehnike prilikom masaže koja omogućava izbacivanje viška tečnosti i toksina iz organizma.

Utiče na unutrašnje organe

Masaža može direktno delovati na nervni sistem, mišiće, kosti, organe i čula. Tokom masaže stopala, prilikom pritiska na određene tačke na stopalu, može se poboljšati rad svakog organa pojedinačno. To se dešava jer su organi u telu povezani, a svaka tačka na stopalu odgovara određenom organu u telu.

Smanjuje stres

Masaža je odlična u borbi protiv stresa. Osim što smanjuje bol, masaža opušta telo, rasterećuje ga, pa se i stres lagano smanjuje. Redovne masaže mogu veoma umanjiti stres i pripremiti organizam na nove izazove.

Vraća energiju

Masaža može doneti pozitivnu energiju. Ukoliko se maksimalno opustite i uživate u masaži, telo će biti spremno da primi novu i pozitivnu energiju. Nakon masaže se javlja osećaj odmora, relaksacije i pozitivnosti.

Poboljšava san

Masaža smanjuje stres, smiruje telo i usporava srčani ritam. Nakon redovnih masaža, telo će biti opuštenije što će daleko poboljšati kvalitet sna.

Zateže kožu

Masaža provereno zateže kožu i čini je odmornijom, posebno kožu lica. Tretman lica osim što opušta mišiće, vraća sjaj i elastičnost, što dovodi do toga da lice izgleda zategnuto i sveže.

Masaža je prirodna metoda koja pozitivno utiče na opšte stanje organizma.

Masaža ne može da izleči bolesti, ali može da ublaži tegobe, ubrza proces oporavka, opusti telo i održava zdravlje organizma.

Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x