Kako ubrzati rast trepavica na prirodan način?

Verovatno se pitate da li je moguće da imate prirodno lepe trepavice bez veštačkih ekstenzija. Otkrićemo Vam nekoliko korisnih saveta kako da na prirodan način dođete do savršeno lepih i dugih trepavica.

Pravilna nega i proizvodi koje koristimo su jako bitni. Često nalazimo proizvode koji nisu prirodni već im je sastav pun hemije koja uopšte nije dobra, posebno ne za područje oko očiju koje je vrlo osetljivo. Žene su od davnina isprobavale razne prirodne sastojke kako bi uspele da imaju duže trepavice pa su tako i danas ostali sastojci iz prirode koji su se pokazali kao delotvorni.

Ulja su korisna za negu trepavica


Koristite ricinusovo ulje, ulje jojobe ili arganovo. Ova ulja pored toga što su efikasna za brži rast trepavica mogu da se koriste i za brži rast kose.

Ricinusovo ulje sadrži polinezasićene masne kiseline i ricinoleičnu kiselinu kada ona dođe u koren stimuliše rast trepavica.

Ulje jojobe sadrži vitamine C, E i B, cink, gvožđe, kalcijum, aminokiseline, kolagen i još mnogo toga. Aminokiseline deluju regenerišuće na folikule dok je kolagen glavni sastojak koji podstiče rast i poboljšava strukturu trepavica.

Arganovo ulje sadrži vitamine A i E koji su zaduženi za jačanje trepavica, a pored njih arganovo ulje sadrži i karotenoide koji trepavicama daju tamniju boju, a samim tim neće biti potrebe da stavljate maskaru.

Pravilno nanošenje ulja i pravilna nega trepavica


Bitno je da pravilno nanosite ulje kako ne biste naštetili očima. Pre upotrebe ulja temeljno operite ruke i lice, a posebno predeo oko očiju. Zatim na prste nanesite dve kapi ulja i temeljno pređite preko gornjih i donjih trepavica oba oka.

Vodite računa da vam pri nanošenju ulje ne upadne u oči kako ne bi došlo do iritacije oka.

Takođe, vodite računa o uklanjanju šminke sa očiju, koristite blage proizvode. Najbolje je da šminku uklanjate kokosovim uljem i tuferom s tim da nakon toga još jednom temeljno isperete lice i oči kako ostaci šminke i ulja ne bi začepili pore. Nošenje šminke ceo dan i svakodnevno korišćenje veštačkih trepavica može dovesti do toga da imate slabe trepavice pa tako uporedna nega uljima neće biti posebno efikasna.

Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x