Kako ublažiti svrab posle ujeda komarca?

Ovo je period komarca, neprijatni ujedi su sve češća pojava. Mnogi od nas su u konstantnoj potrazi za najboljim sredstvom koje će ublažiti svrab nakon ujeda ovog insekta.

Lekari navode da su vrlo retke ozbiljnije reakcije na ubod komarca. Takođe, postoje neke efikasne i jednostavne metode kojima možemo ublažiti svrab.

Hladne obloge

Možete natopiti pamučnu takaninu hladnom vodom ili staviti led u istu, i držati na mestu gde se desio ubod. Hladna obloga će pomoći da se smanji upala i neutrališe svrab.

Alkohol

Mesto uboda možete premazati alkoholom koji će ohladiti kožu i ublažiti svrab. Takođe, pazite na količinu alkohola, jer se može desiti da nadraži kožu.

Krema protiv svraba

Možete u apoteci potražiti losione za ublažavanje upale i svraba, bez recepta. Ili posetiti lekara koji će Vam prepisati kremu za ublažavanje svraba.

Ovo su neke od efikasnih metoda koje možete iskoristiti nakon ujeda komaraca.

Međutim, važnija je preventiva. Koliko god ujed komarca bio bezopasan, možemo se pozabaviti prevencijom kako do njega uopšte ne bi došlo ili bar ne često, jer svaki ujed ima određeno dejstvo na telo.

Danas, prevencija je lakša nego ikada. Pa zašto da se borimo sa dosadnim svrabom i crvenilom, ako to možemo sprečiti.

Pored raznih sprejeva, krema, hemija, spirala, sveća i određenih uređaja koji su se pokazali kao delotvoran način za delimičnu zaštitu od ujeda komaraca, postoji i uređaj koji je pristupačan svima i koji ima višefunkcionalno dejstvo koje će ublažiti svrab.

LED sijalica protiv komaraca i drugih insekata je jednostavan, bezbedan i efikasan uređaj sa tri funkcije. Radi kao obična sijalica, kao lampa protiv komaraca i drugih insekata i kao kombinacija ove dve funkcije.

Pa zašto ne bi smo jednostavno kupili ovu jedinstvenu sijalicu, uštedeli novac, zaštitili se od ujeda i obezbedili sebi miran san. Ovde možete pogledati sve prednosti ove led sijalice https://mylife.rs/led-sijalica-protiv-komaraca .

Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x