Kako održati vezu na daljinu?

Ljubavna veza sama po sebi donosi probleme. To su češće oni mali slatki problemi koji muče sve parove i koji posle nekog vremena postanu smešni.

Mnogi parovi raskidaju zbog manjka vremena, naročito ako jedan ili oba partnera grade karijeru.

Dalje možemo zaključiti koliko je teže održati vezu na daljinu.

Veza na daljinu ima najveći problem- fizičku razdvojenost. Pored svih barijera za održavanje veze, fizička udaljenost sigurno nije olakšavajući faktor.

Ne možemo reći da postoji definicija ili knjiga iz koje ćete naučiti kako održati vezu na daljinu. Međutim, možemo Vam reći koji su to saveti koji olakšavaju, pa čak i pomažu, da prebrodite nesigurnost koju donosi daljina.

Evo nekoliko saveta kako održati vezu na daljinu.

Definišite koliko je Vaša veza ozbiljna

Veza na daljinu podrazumeva veliku žrtvu, pa je bitno da vidite do koje mere Vam je stalo i da li sebe vidite sa tom osobom.

Kada pristupite takvoj vezi, važno je da znate da daljina boli i da Vaš partner neće biti uvek tu za Vas. Takva veza donosi mnogo nestabilnosti, koje morate preći zajedno. Pričajte otvoreno o svojim osećanjima, kako bi ste znali šta misli druga strana i da li ste oboje pristupili odnosu jednako.

Budite iskreni

Kao što smo već pomenuli, veoma je bitno da budete iskreni jedno prema drugom. Pričajte o osećanjima, sumnjama, nesigurnostima i strahovima.

Takođe, izbegavajte tajne. Sve se može saznati kad tad, a jedna sakrivena istina može poljuljati poverenje.

Izgradite poverenje

Sebično je da uđete u vezu na daljinu i svakodnevno nabacujete partneru kako mu ne verujete. Ako pokazujete previše ljubomore, stvorićete toksičnu vezu iz koje možete izbaciti drugu stranu, bez obzira na jaka osećanja koja gaji prema Vama.

Takođe, nepoverenjem sebe dovodite do stresa, toksičnosti i posesivnosti, što će Vas razarati. Biće loše i Vama i partneru.

Zato ako odlučite da uđete u vezu na daljinu ili da ostanete u istoj, potrebno je da izgradite obostrano poverenje kako bi ste opstali.

Komunicirajte svakodnevno

Uvedite rutinu svakodnevne komunikacije sa partnerom. Koliko god obaveza imali, pokušajte da neko vreme odvojite jedno za drugo. Razmenjujte pozive i poruke, pričajte o danu iza Vas, maštajte i budite malo nevaljali kako bi ste želeli jedno drugo i ostvarili bliskost.

Nakon svega ovoga pokušajte da što češće posećujete jedno drugo, bar jednom mesečno. Ne dozvolite da ne planirate sledeći susret, jer sam plan donosi iščekivanje koje će Vas držati uzbuđenim. Danas je jednostavno gledati se svakodnevno preko raznih aplikacija koje to omogućavaju, ali ništa nije lepše od dodira i pogleda uživo.

U međuvremenu, dok ste razdvojeni, ne dozvolite da izgubite društveni život, jer je Vaš partner daleko. Održavajte svoja prijateljstva, družite se sa kolegama i nastavite sa svojim navikama. Budite otvoreni prema svom partneru o Vašem socijalnom životu, dokažite mu da može da Vam veruje i uživajte dok čekate sledeći susret.

Život, aktivnosti i hobiji, koje održavate van ljubavnog odnosa, su veoma bitni za samopouzdanje svake osobe, bez obzira da li održava vezu na daljinu ili ne.

Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x