Hrana koja ubrzava starenje

Starenje kože, često, povezujemo sa negom. Tu svrstavamo svakodnevnu negu kože, kao i preparate protiv starenja.

Međutim, način života umnogome utiče na starenje. Nepravilna ishrana, UV zraci i fizička aktivnost predstavljaju najveće uzročnike starenja kože. Naravno, i genetika ima veliku ulogu.

U nastavku teksta navešćemo koje su to namirnice koje ubrzavaju starenje.

Hrana koja ubrzava starenje

Šećer

Šećer je već duže vreme ozloglašena namirnica. Osim što ima loše dejstvo na zdravlje čitavog organizma, šećer utiče na pojačano pojavljivanje akni i oštećenje kolagena na koži.

Ako želite čistu, mladu i zdravu kožu, a ne želite da se odreknete slatkiša, možete birati zdrave zamene za beli šećer koje će Vas zasladiti, a nutritivno su veoma korisne.

Belo brašno

Belo brašno sadrži aditive i nezdrave šećere, što negativno utiče na zdravlje, ali i na kožu.

Belo brašno zamenite integralnim, heljdinim ili drugim zdravim verzijama brašna.

Pržena hrana

Hrana koja se prži na visokim temperaturama, oslobađa slobodne radikale koji vremenom dovode do oštećenja kože, jer slabe njenu elastičnost.

Takođe, posoljena hrana dovodi do dehidratacije i izlaže kožu bržem dobijanju bora.

Mlečni proizvodi

Danas se vodi velika polemika o mlečnim proizvodima. Neki veruju da su jako loši po zdravlje, dok drugi ukazuju na njihovu lekovitost.

Sve u svemu, mlečni proizvodi nemaju istu rekaciju kod svih. Neki dobijaju akne, drugi se nadimaju, neko dobija bore brže, dok postoje osobe kojima mleko veoma prija. Ne odričite se ove namirnice odmah, već pratite telo i na taj način uočite kakve rekacije imate nakon konzumacije mlečnih proizvoda.

Kofein

Kofein utiče na budnost tela, i večina nas ne može zamisliti dan bez kofeina. Međutim, on direktno utiče na kvalitet našeg sna, zato treba izbegavati kafu u kasnim večernjim satima.

Takođe, potrebno je obratiti pažnju na količinu kofeina koju unosimo, kako bi telu obezbedili kvalitetan san dovoljan broj sati i na taj način održavali mladolikost kože.

Možemo nastaviti nabrajati namirnice koje ubrzavaju starenje, međutim, ovo je dovoljno da Vam ukažemo kako hrana direktno utiče na kvalitet kože, dugoročno.

Zdrava i izbalansirana ishrana nije poželjna samo za zdravlje organizma, već i za spoljašnje zdravlje i lepotu. Zato, prilikom pravljenja sledećeg obroka obratite pažnju koja je to hrana koja ubrzava starenje.

Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x