Devica

23.08. – 22.09.

Devica je previše kritična i sitničava, prema sebi i drugima. Ona stalno prigovara, menja i popravlja, jer za nju uvek sve može bolje. Zapravo, devica je ta koja želi da pomogne, ukaže na grešku i udeli besplatan savet.

Device su stidljive i ćutljive. One oko sebe ne prave galamu i radije će stajati u uglu same, nego biti u centru pažnje. Kada žele da budu u društvu, nikada se ne mogu dovoljno opustiti, jer uvek misle na svoje obaveze. Veliki su radnici i veoma su pedantne, češće ih možete sresti na radnom mestu. Uvek razmišljaju o problemu ili teškom zadatku, tražeći mu rešenje.

Osobe u ovom znaku su veoma razumne, objektivne i organizovane. Neretko su veoma nadarene. Ne prihvataju usluge od drugih, a kako su skromne i povučene, često ostanu bez priznanja za obavljen rad.

Devica negira svoje mane i loše navike, kao da ne ume da ih sagleda. Međutim, to je maska. Devica savršeno dobro zna svoj karakter, do najsitnijih detalja. Kada nauči da se snalazi u teškim situacijama, ume da oblikuje svoju sudbinu bolje od bilo kog drugog znaka. Koliko god da poznajete devicu, uvek Vas može iznenaditi novim stavom ili idejom.

Ove osobe su veoma romantične, privržene partneru i impulsivne u ljubavi. Vode se razumom i oprezno biraju partnere, tako da ponekad mogu izgledati hladno. U svakom slučaju, ostavljaju jak lični pečat na život partnera.

Vladar ovog znaka je Merkur, zato device imaju dobro razvijeno čulo za svaku vrstu komunikacije. Pošto pripadaju Zemljanom elementu, imaju snažan karakter, konzervativne su, potpuno organizovane i praktične. Njihovi ciljevi i želje stoje pod strogo definisanim granicama.

Osobine Device:

SnagaLjubazna, vredna, praktična, odana
SlabostPreterano kritična, stidljiva, zabrinuta
Device voleZdravu hranu, knjige, životinje, prirodu, higijenu
Device ne voleGrubost, traženje pomoći
ElementZemljani
VladarMerkur
KompatibilnostRibeRak
BojaSiva, bež, bledo-žuta
DanSreda
Srećni brojevi5, 14, 15, 23, 32
Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x