Da li ste spremni da živite zajedno?

Već duže vreme ste u ljubavnom odnosu, koji već određeni period predstavlja nešto ozbiljno, spremno za sledeći korak. Vi se odlično slažete, postižete dogovore, provodite dosta vremena zajedno. Sledi pitanje, da li ste zaista spremni na zajednički život?

Pre nego što napravite ovaj korak, bilo bi lepo da postavite sebi određena pitanja i date odgovor.

Da li poznajte jedno drugo do kraja?

Svi imamo neke tajne i situacije, kako bi ostvarili zajednički život potrebno je da ih druga strana prihvati. Razmislite da li ste bili potpuno iskreni do sada, i ukoliko niste, pokušajte da ispričate sve partneru. Verovatno će uraditi isto.

Šta očekujete od zajedničkog života?

Razmislite šta je to čemu se nadate, koliko ste spremni da prihvatite, da li je to ono što stvarno želite. Nažalost, veliki broj ljudi retko sebi postavi ovo pitanje i teško započinje ovaj vid razgovora sa partnerom, jer se plaši odgovora.

Niko ne može da zna šta će biti u budućnosti, ali važno je da oboje znate šta druga strana očekuje, jer je za zajednički život preduslov da želite iste stvari, kako vam se putevi ne bi razišli

Da li ste svoji?

Razmislite da li ste u potpunosti svoji kada ste u prisustvu svog partnera. Zajednički život donosi puno lepih događaja, ali i teških dana, svađa i rasprava. Potrebno je puno tolerancije i kompromisa. Ako niste dovoljno opušteni ispred svog partnera, možda još uvek niste došli u fazu narednog koraka. Jednostavno, morate biti svoji.

Da li su vam finansije prepreka?

Nažalost, finansije su jedna od glavnih tema za raspravu. Razgovarajte o tome na vreme, uporedite primanja, zapišite troškove. Veoma je važno da sredite pitanje finansija pre nego što se upustite u zajednički život.

Zajednički život jeste prelep, ali ni malo lak. To je jedan veliki korak za koji morate biti sigurni da ulazite potpuno, kako kasnije ne bi zažalili. Potrebna je ljubav i zaljubljenost, ali i mnogo strpljenja, poštovanja i razumevanja.

Nekada će potrebe partnera biti ispred Vaših i obrnuto. Potrebna su velika ulaganja kako bi postigli mir koji Vam je neophodan.

Zato postavite pitanje još jednom, da li ste zaista spremni na to?

Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x