Da li je porodica važna za sreću?

Porodica je nešto što ne možemo da biramo, ali često zanemarimo koliko je ona važna za život svakog pojedinca. Olako koristimo tu reč, pre nego što razmislimo zašto i koliko jaka povezanost i razumevanje jedne porodice mogu uticati na celokupnu sreću.

Od detinjstva u porodici učimo i ostvarujemo prve međuljudske odnose. Ljubav i podrška koju nam porodica pruža od samog početka, umnogome utiče na naše psihičko i fizičko zdravlje, kroz ceo život. Porodica nas uči bezuslovnoj ljubavi, poštovanju drugih, poštenju i pruža nam oslonac. Sa porodicom smo povezani celog života i uvek je tu za nas, kao podrška spremna na sve. U tom krugu se osećamo srećno i sigurno u radosti, ali i u problemima. Porodica gradi iskustvo, uspomene, neraskidivu vezu.

Imati porodicu znači pripadati negde ma koliko daleko da odemo. Bez obzira na broj prijatelja, kolega i ljudi, porodica nam je uvek najbolji prijatelj, neko ko nam želi najbolje i mesto gde uvek nađemo utočište u patnji, strahu i nesigurnosti, mesto gde se slavi sreća i radost.

Svaka porodica je jedinstvena, to je osnova koja gradi naš karakter, način razmišljanja, stavove, principe i uči nas kako da donesemo prave odluke. Porodica nas ne napušta kada grešimo i njoj opraštamo greške.

Kao i svaki pojedinac, i porodica ima uspone i padove. Tu dolazi do sukoba mišljenja, nervoze i rasprava, ali nakon svakog pada i bure, veza porodice postaje jača. Graditi zdravu i srećnu porodicu, iskrenu i bezuslovnu, znači graditi bazu i sigurno utočište za sebe i svoju decu.

Pružanjem emocionalne podrške i poštovanja deci od samog početka, slušanjem i razumevanjem toka odrastanja, grade se ljudi koji kasnije podršku daju roditelju kada im je to najpotrebnije. Roditelj, brat ili sestra su uvek najbolji prijatelji.

Zdrava porodica, gradi zdravog pojedinca. Zdrav pojedinac gradi kvalitetno društvo. Život je kratak, a mi živimo u brzom vremenu. Vreme provedeno u porodici je najbolji lek za dobar život.

Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x