20.04 – 20.05.

Bik je znak koji je veoma veran i pouzdan, jednom kada stvori odnos, teško ga raskida. Ukoliko imate bika u životu, uvek možete računati na njega. Bik jednom kada donese odluku teško je menja. Drži reč, ispunjava obećanje i čvrsto hoda po zemlji. Bik je zemljani element i upravo iz toga dolazi njegov utemeljen, zaštitnički i ralističan pogled na svet, kao i ljubav prema novcu i udobnosti.

Njegove vrednosti su jasne – dobar život, zato se teško upušta u akciju “Jednom se živi”. Njega je teško uzdrmati i ništa mu ne ispada iz ruku. Dugo može održavati balans u svom životu, ali kada izgubi kontrolu ruši sve pred sobom.

Osobe u znaku bika retko dolaze u agresivna stanja, jer ne dozvoljavaju da ih nešto uzdrma. Neretko su previše tvrdoglavi i nepopustljivi, uzaludno je truditi se promeniti njihovo mišljenje.

Bik je najstrpljiviji i najpouzdaniji znak, može podnositi emocionalni i psihički teret godinama, da se ne požali. Crpi nepresušni izvor snage kako bi sve podneo bez pogovora. Odanost i vernost u porodičnim, emotivnim i prijateljskim odnosima su toliko čvrste, da je ponekad neshvatljivo.

Ovo su uglavnom porodični ljudi, uživaju u toplini doma i porodice. Takođe, ljubitelji su prirode, pa gde god ih život odveo, uvek će imati parče zemlje samo za njih i daleko od svega. Uvek odgovoran, posebno u poslu, ništa ne prepušta slučaju i sve zadatke završava temeljno. Trudi se da sebi i svojim voljenim osoba obezbedi ugodan život.

Venera, planeta ljubavi, lepote, zadovoljstva i zahvalnosti, vlada ovim znakom. Ona mu daje odlučnost, kreativnost, odanost i ljubav, ne vole promene i zavisni su od ljudi. Međutim, oni su ti koji će u nezdravim situacijama biti glas razuma.

Osobine Bika:


SnagaStrpljiv, pouzdan, odgovoran, praktičan, stabilan, posvećen
SlabostPosesivan, tvrdoglav
Bikovi voleRomansu, muziku, rad rukama
Bikovi ne voleKomplikacije, nagle promene, nesigurnost
ElementZemljani
VladarVenera
KompatibilnostRak ,Škorpija
BojaZelena, roze
DanPonedeljak, petak
Srećni brojevi2, 6, 9, 12, 14
Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x