Astrologija

Astrologija predstavlja nauku o zvezdama, odnosno pseudonauku koje položaje, kretanja i odnose planeta i drugih nebeskih tela u odnosu na znakove zodijaka i sazvežđa, posmatrano sa zemlje, dovodi u vezu sa osnovnim osobinama pojedinca i njihovim odnosima sa ljudima, događajima i slično.

Astrologija nije isto što i astronomija (nauka o zvezdama). Astrologija nam pomaže da energiju, koja je specifična za naš znak zodijaka, usmerimo na pozitivne strane, da razumemo svoje potencijale i da se nosimo sa negativnim stranama.

Postoji 12 horoskopskih znakova. Svaki znak ima svoje specifične osobine, vrline, mane, želje i odnos prema životu i ljudima.

U savremenoj astrologiji, Zodijak ima 12 znakova koji su poređani po sledećem redu:

OvanBikBlizanciRakLavDevicaVagaŠkorpijaStrelacJaracVodolija, Ribe

U astrološkim tumačenjima, pored osnovnih zvezda i drugih nebeskih tela, najčešće se koriste planete Sunčevog sistema i Plutona. Svakoj planeti je dodeljen skup značenja koja mogu biti uslovljena kontekstom i međusobnim položajem u odnosu na druge planete.

Svaki znak pripada jednom od 4 elementa, koji se razlikuju prema vrsti energije koja deluje u nama. Ovi elementi pokazuju jak uticaj na osnovne karakterne osobine, razmišljanje, ponašanje i emocije svakog astrološkog znaka.

Elementi se dele na:

Vatreni

Vatreni znaci su dinamični, strastveni i temperamentni. To su veliki avanturisti i uvek su spremni za akciju. Brzo se ljute, a još brže opraštaju. Osobe sa vatrenim znakom su inteligentene, kreativne i samosvesne, fizički su veoma jake i predstavljaju izvor inspiracije drugima.

Vatreni znaci su: OvanLavStrelac

Zemljani

Zemljani znaci su uglavnom kontraverzni i realistični, mada mogu biti i veoma emotivni. Osobe sa zemljanim znakom su usamljenici koji nas spuštaju na zemlju. Oni su praktični, stabilni i verni.

Zemljani znaci su: BikDevicaJarac

Vazdušni

Vazdušni znaci su mislioci, intelektualci i analitičari. Osobe u vodenom znaku vole filozofske rasprave, druženja i čitanje. Komunikativni su i vole da dele savete, ali nekada mogu biti i površni.

Vazdušni znaci su: BlizanciVagaVodolija

Vodeni

Vodeni znaci su veoma emotivni i osetljivi, vole duboke razgovore i intimu. Osobe u ovom znaku su intuitivne i misteriozne, uvek su tu za svoje voljene.

Vodeni znaci su: RakŠkorpijaRibe

Koji god da ste horoskopski znak, vodite računa o zdravlju, ishrani, načinu života, vodite zdrav život, brinite o sebi i svojim bližnjima. Uživajte u životu što više možete.

Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x