7 Saveta za Bolji Kvaliteta Sna

Zamislite ovo: probudili ste se nakon punih 7-8 sati dubokog i osvežavajućeg sna. Vaše telo i um su spremni da osvoje novi dan sa puno energije i entuzijazma. Zvuči fantastično, zar ne? Ali nažalost, mnogi od nas se svakodnevno suočavaju sa nemirom tokom noći i buđenjem bez osećaja osveženosti. Srećom, postoji mnogo načina da poboljšate kvalitet svog sna i probudite se sa osmehom na licu. Evo nekoliko saveta:

Redovnost je Ključna


Naši tela imaju unutrašnje biološke časovnike koji vole rutinu. Pokušajte da idete na spavanje i budite se svakog dana u isto vreme, čak i vikendom. Ovo će pomoći da se uspostavi zdrav ciklus sna.

Stvorite Udoban Ambijent


Vaša spavaća soba treba biti mesto gde ćete se osećati udobno i opušteno. Pobrinite se da je prostorija dobro provetrena, da je tiha i da je temperatura prijatna.

Ograničite  Plavu Svetlost Pre Spavanja


Svetlost ekrana pametnih telefona, tableta i televizora može ometati proizvodnju hormona melatonina, koji je odgovoran za regulaciju sna. Isključite te uređaje barem sat vremena pre nego što legnete.

Vežbanje i Ishrana


Fizička aktivnost je sjajan način za poboljšanje kvaliteta sna, ali nemojte vežbati neposredno pre spavanja jer to može povećati nivo energije. Osim toga, izbegavajte teške obroke i alkohol neposredno pre odlaska na spavanje.

Izborite se sa Stresom


Stres je čest krivac za loš san. Razgovarajte sa prijateljima ili se posavetujte sa stručnjakom ako osećate da vas stres opterećuje.

Spavanje kao Prioritet


Nikada ne potcenjujte važnost sna. Postavite spavanje kao prioritet i ne štedite na kvalitetnom dušeku i kvalitetnom jastuku.

Kvalitetan san je ključ za zdrav i srećan život. Nemojte zanemarivati svoje potrebe za snom i trudite se da uspostavite rutinu i navike koje će vam pomoći da spavate bolje. Vaš um i telo će vam biti zahvalni, a svaki novi dan će biti pun energije i optimizma.

Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x