7 benefita koje ostvarujete migracijom svog poslovanja na Cloud

Suočimo se s tim. Konkurencija je žestoka. Cluod tehnologija nije uvek bila dostupna svima. U prvim godinama korišćenja, Cloud je bio rezervisan samo kompanijama koje su imale dovoljno sredstava da ulože u takav vid IT infrastructure. Danas je Cloud dostupan svima i praktično je nezamislivo poslovanje bez benefita koje Cloud pruža.

1. Ušteda novca

Desktop kompjuter koji je na Cloud hostingu, minimalno je zahtevan kada su u pitanju IT I fizička sredstva koja bi skladištila sve potrebne podatke. Na taj način ćete uštedeti na kupovini raznih hardvera i ostalih vidova skladišta podataka.

2. Sigurnost

Cloud IT pruža veći vid zaštite i integriteta podataka nego bilo koje drugo sredstvo. Zašto? Zbog velikih ulaganja u resurse i tehnologiju, zajedno uz postojanje profesionalnog tima IT stručnjaka i inžinjera koje manja preduzeća nikada ne bi mogla da pokriju sopstvenim sredstvima.

3. Povezanost i pristupačnost

Održite svoje korisnike povezanima, gde god da se nalaze i odakle god da rade. Vaši zaposleni mogu pristupiti svakom dostupnom fajlu sa bilo kog uređaja. Sve ovo uklanja rizik gubitka podataka koji postoji kada se mnogo fajlova skladišti na nekom od radnih kompjutera.

4. Smanjen rizik od gubitka podataka

Pored gubitka podataka koji nastane usled kvara na nekom od računara, uvek postoji rizik od sajber kriminala, hakera, virusa. Prema tome, back-up podatakana Cloud predstavlja još jedan sigurnosni benefit.

5. Brži rad

Cloud bazirani rad se brže odvija. Strategija razvića plana, kupovina, izgradnja i implementacija IT infrastrukture unutar internog kolektiva je nekada zahtevala nedelje, mesece pa čak i godine rada. Uz Cloud je to vreme smanjeno na samonekoliko sati ili dana.

6. Unapređena saradanja

Uz Cloud pordšku, svim zaposlenima je omogućena simultana sinhronizacija, rad i deljenje dokumenata u realnom vremenu. Na taj način Cloud doprinosi efikasnosti i saradnji među zaposlenima, gde god se oni nalazili.

7. Unapređena efikasnost

Nakon prelaska na Cloud, ne morate više da brinete o radnoj snazi Vaših kompjutera, o prostoru za skladištenje podataka, kupovini eksternih hardvera ili nadogradnji softvera. Kada svoje preduzeće poštedite brige o takvim tehničkim stvarima, fokusiraćete se se na rad, efikasnost, međusobnu saradnju i ostvarenje profita.

https://restop.rs/blog/

Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x