5 saveta za početnike u Web dizajnu

Predlažemo 5 saveta za početnike u web dizajnu.

Odabir boja je važan

Vaša web lokacija treba da ima usklađene tonove boja. Takođe, fontovi ne bi trebalo da budu različitih boja. Nastojte da svi glavni pozivi na akciju budu iste boje (neka ta boja bude naglašena na stranici). Ako Vaš logotip ima primarnu boju, izaberite pomoću mrežnog alata dve ili tri dodatne boje koje se uklapaju. Paletton.com i Coolors su sjajni alati koji će Vam pomoći da pronađete najbolje boje za svoju web lokaciju.

Ne koristite više od 3 fonta

Web sajt će izgledati urednije ukoliko odaberete maksimalno 2-3 različita fonta. Cilj Vam je da imate zaseban font za zaglavlja, sadržaj sajta i još jedan element (logotip ili poziv na akciju). Ako smernice Vašeg brenda insistiraju da se držite jednog fonta, to je sasvim u redu. Samo se pobrinite da font bude čitljiv i prave veličine (14-16 piksela je idealna veličina).

Ostavite više belog prostora na web sajtu

Ne pokušavajte da svaki piksel svojih stranica popunite nečim. Ostavljanjem praznog prostora na web lokaciji skrećete pažnju posetiocima na područja na koja želite da se usredsrede. Pored toga, pomaže i da Vaša web lokacija izgleda čistije i urednije.

Prilagodite sajt mobilnim uređajima

Prva prednost prilagodljivog izgleda je garancija da će bilo koji korisnik na bilo kom uređaju imati najbolje moguće iskustvo na Vašoj veb lokaciji. Zahvaljujući ažuriranju Google algoritma, prilagodljivi web dizajn povećava vidljivost na pretraživačima – jer je prilagođen mobilnim uređajima. Web lokacija sa efikasnim mobilnim dizajnom prikazaće se u rezultatima pretrage iznad one bez nje.

Što je navigacija praktičnija to je bolja

Ukoliko želite da Vaši korisnici lako pronađu ono što traže, navigacija mora biti jednostavna i praktična. Web sajt sa dobrom navigacijom pomaže pretraživačima da indeksiraju Vaš sadržaj, dok u velikoj meri poboljšava korisničko iskustvo. Meni na web stranicama treba da bude istaknut i lak za rukovanje. Pored toga, budite sigurni da je strukturiran prema važnosti svakog odeljka.

https://restop.rs/blog/

Subscribe
Notify of
guest

Napišite Vaše mišljenje

Vaša email adresa neće biti javno vidljiva. Polja sa * je potrebno popuniti.

0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x